Матей подписа за $1 млн. в Япония, Радо Стойчев побесня


Матей подписа за $1 млн. в Япония, Радо Стойчев побесня
Снимка: Getty Images/Guliver

1394 0

Матей Казийски ще играе в Япония следващия сезон. Най-добрият ни волейболст вм момента е подписал договор с Панасоник Пантерс за една година, според който ще прибере 1 милион долара, твърди „Меридиан Мач“. Тимът е шампион на страната за сезон 2013/2014 и е от град Хираката, префектура Осака. Клубът е основан през 1952 година и има 5 титли на Япония и две Купи на Императора.

Шефовете на „пантерите“ са влязоха в контакт с Казийски още в началото на годината. Освен японците, интерес към волейболиста ни имаше още от корейски отбор и турския гранд Фенербахче. Условията в Хираката обаче се харесали повече на Матей.

Иначе Казийски се прибира в България в събота, като ще почива на черноморието. В началото на следващия месец пък ще се състои така чаканата от феновете среща между Матей и Пламен Константинов. Това ще се случи във Варна преди финалите на втора група на Световната лига, на които Двореца на културата и спорта е домакин. На нея Казийски окончателно ще даде отговор дали ще се върне в националния отбор на България за европейското първенство през есента.

Решението на Матей да избере Япония е разгневило Радостин Стойчев, който според хората във волейболните среди му явява нещо като втори баща.

Двамата работят заедно още от 2004-а, когато бяха в Славия. Сега обаче за първи път от 11 години пътищата им се разделят, тъй като бившият национален селекционер преподписа с Тренто за още три сезона. Стойчев бил жестоко обиден на Матей, тъй като се надявал да остане с него.

Казийски вече веднъж е отхвърлял сериозна оферта заради Радостин. Миналата година турския Халкбанк е искал да задържи Матей като му е предлагал 800 000 евро на сезон. Стойчев обаче го склонил да се върне с него в Тренто, където волейболистът игра за 280 000 евро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички