Президентът похвали Стоеви и волейболистите


Президентът похвали Стоеви и волейболистите
Снимка: БГНЕС

1027 0

Президентът на България Росен Плевнелиев беше днес в зала "Кристал" в Баку, където изгледа финала между България и Германия във волейболния турнир на Европейските игри. Той коментира представянето на българите и отбеляза златния медал на сестри Стоеви.

"Предадох им поздравите на целия български народ, станахме съпричастни с едно постижение на България на световно ниво. На първите игри имаме първи златен медал от тези момичета, които бяха най-добрите и заслужено взеха златния медал“, сподели Плевнелиев и продължи за волейболния двубой.

"Ние българите сме влюбени във волейбола, токова много постигнахме, толкова много легенди. Тепърва има какво да покажем. Сребърни медали, огромно постижение, феноменално.

Напрежението определено пречи, но нашите момчета играха разкрепостени, отново срещу Полша, бяха невероятни. Отново придобиха самочувствието, от което имаха нужда. Във волейбола България е традиционна сила". 

Плевнелиев коментира и цялостното представяне на представителите ни в Баку и смята, че България е можела да завърши надпреварата и с повече медали.

"България е точно в средата, това е много добро постижение, можехме да вземем и повече медали, от борбата, от бокса, очаквах повече и от художествената гимнастика, но не упрекваме никого, просто знаем, че можехме и повече.

Европа подцени значението на Европейските олимпийски игри, тези Игри са организирани по изключителен начин, тук България се представя изключително достойно.

Това, което видяхме, е на световно ниво, тук ще видим и други състезания. Азербайджан показа своята сила", завърши президентът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички