България с първо злато от Игрите в Баку!


България с първо злато от Игрите в Баку!

1922 0

Стефани и Габриела Стоеви донесоха първия златен медал на България от Европейските игри в Баку, чието историческо първо издание приключва този уикенд.

Нашите момичета победиха рускините Екатерина Болотова и Евгения Косетская с 2:0 гейма (21:12; 23:21) на финала на двойки от турнира по бадминтон.

Сестри Стоеви показаха страхотна игра по време на цялата надпревара и и спечелиха титлата без да загубят нито един гейм. Водачките в схемата се нуждаеха само от 37 минути игра, за да пречупят съперничките си.

Българките бяха подкрепяни мощно от националите ни по волейбол, както бяха обещали още вчера, и от бронзовата медалистка Петя Неделчева.

Това е втори медал за българския бадминтон от Европейските игри, след като по-рано днес Петя Неделчева спечели бронз на "сингъл".

До момента равносметката за България от Игрите в Баку е 1 златен медал, 3 сребърни и 5 бронзови. Страната ни има още един шанс за титла, тъй като националният отбор по волейбол излиза в неделя (11 часа сутринта българско време) във финал срещу Германия.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички