Пламен Константинов: Като треньор не мога да критикувам играчите за липса на умения


Пламен Константинов: Като треньор не мога да критикувам играчите за липса на умения
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2585 0

Селекционерът на националния отбор по волейбол на България Пламен Константинов говори на пресконференция ден преди старта на Евроволей 2023. Можете да прочетете всичко, което каза, в редовете по-долу:

За моментния състав на България по волейбол

"Притеснява ме единствено дали всички ще влезнат в еднакво състояние на Европейското, защото има разлика във формата на състезателите. Надявам се дори и малко в движение да влезем в оптимално състояние. Със здравословния проблем на Ники Колев сякаш успяхме да се справим - тренира последните два пъти нормално. Каквото съм очаквал, това и съм заварил в националния отбор. Беше ми ясно, че ще е трудно, пътят не е кратък. В крайна сметка не идваме тук да си правим PR, а за да помогнем, защото е нашият национален отбор.

Всички добри резултати назад във времето - по-голяма част от момчетата не са били част от отбора. В един момент те биват натоварени с очаквания от предни поколения състезатели, което според мен им тежи. Гледайки тренировките - виждат се много интересни неща. Някои състезатели имат сериозно израстване. Дори само за лятото. Големият въпрос е дали ще видим това израстване в игра. Ако видим това от тренировките, мисля, че ще сме интересен отбор.

Умения на играчи и треньори във волейбола в България

Критиките са част от работата на един спортист. Аз като треньор не мога да критикувам състезателите заради липсата на умения. Това е критика към нас, треньорите. Мога да критикувам играчите за липса на желание. Това е основното, което искам да видя. Най-неприятното в последните години в националния отбор не бяха резултатите, а една апатия, която не искам да виждам. Фенове и всички могат да простят, ако видят, че един отбор се бори до край" - започна Константинов.

"В първите мачове домакинът е под по-голямо напрежение от гостуващите. Впоследствие това се променя. Надявам се по-бързо да се прескочи тази нервност и по-бързо да показваме това от тренировките.

Започваме срещу два отбора, които не са фаворити в групата. От нашето ниво са в последните години. Подреден отбор са, видяхме хубави мачове и от испанците, и от финландците. Не сме в позиция, в която да можем да си позволим да подценяваме отбор.

Домакинството на България на Евроволей 2023

Публиката ще бъде, доколкото знам, доста - около 80-85% от билетите са продадени за откриването. Очакваме да има интерес и да се напълни на пълен предел залата. Трябва да справим с натиска, който оказва публиката - и към собствения отбор, и към противниковия. И в течение на първенството - тя да стане нашият седми играч" - сподели още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички