Пламен Константинов дебютира повторно на 23 май, България ще бъде без трима волейболисти


Пламен Константинов дебютира повторно на 23 май, България ще бъде без трима волейболисти
Снимка: Guliver/GettyImages

2332 0

Мъжкият национален отбор по волейбол на България започва днес, 23 май, участието си на приятелския турнир в Кавалезе, Италия!

Първият съперник на "лъвовете" ще бъде Нидерландия. Мачът ще стартира в 22:00 часа наше време и ще бъде повторен неофициален дебют за старши треньора Пламен Константинов.

Другият тим в надпреварата е световният шампион Италия, с който ще премерим сили на 25 май, четвъртък, отново от 22:00 часа.

Българската федерация по волейбол съобщи, че Константинов няма да може да разчита на Цветан Соколов, Мартин Атанасов и Александър Николов, които са получили по-дълга почивка заради клубните им първенства. 

Допълва се още, че Соколов е помолил треньорския щаб да го освободи и от турнира Лига на нациите (6 юни - 10 юли), за да си почине качествено и да е готов на 100% за Европейското първенство (края на август - началото на септември) и олимпийските квалификации.

Съставът на България за турнира в Кавалезе:

Георги Братоев, Георги Сеганов, Делчо Раев, Димитър Димитров, Денис Карягин, Аспарух Аспарухов, Николай Пенчев, Светослав Иванов, Алекс Грозданов, Светослав Гоцев, Николай Колев, Стефан Чавдаров, Мартин Божилов и Симеон Добрев.

*Четете последните спортни новини в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички