Алекс Николов за Кучине лубе: Нямам търпение да предизвикам сънародниците си в Суперлигата


Алекс Николов за Кучине лубе: Нямам търпение да предизвикам сънародниците си в Суперлигата
Снимка: Ilian Telkedzhiev LAP.bg

1693 0

Волейболният талант Алекс Николов разкри защо е подписал с италианския шампион Кучине лубе и какви са целите пред него. Както е известно, синът на легендата Владимир Николов изкара миналия сезон в Лонг Бийч от колежанското първенство на САЩ и беше избран за най-добър играч на сезона.

"За първи път ще играя на турнир от такова ниво. Това е истинското начало на моята професионална кариера и дори да не познавам Чивитанова, живях много добре като дете в Италия. Кучине лубе е клуб от шампиони, които ще излязат на терена със скудетото на гърдите си. Направих най-добрия избор и съм на правилното място", заяви волейболната надежда пред cronachemaceratesi.it.

"Изпълнителният директор Кормио помогна много на баща ми, когато дойде в Италия и някои връзки правят разликата. Нямам търпение да се срещна с италианските шампиони, да тренирам с тях и да предизвикам моите сънародници, които играят в Суперлигата", продължи Николов, а после говори за това кой го вдъхновява и какви са целите пред него.

"Вдъхновявам се от съотборници и опоненти, за да подобря себе си, но винаги съм себе си. Основните цели пред мен са участие в Световното първенство за възрастни и Европейското първенство до 20 г.", посочи Алекс. А ето как дебютира той в САЩ.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички