Николай Желязков: Направихме максималното


Николай Желязков: Направихме максималното

1438 0

Старши треньорът на националния отбор по волейбол за Игрите в Баку Николай Желязков е оптимист за представянето на тима. Отборът замина днес от летище "София", а Желязков смята, че играчите са се подготвили максимално добре за турнира, въпреки малкото време, което имаха.

„Като цяло сме в добро състояние. Мисля, че сме подготвени за турнира. Единствените ми притеснения са свързани с контузиите на Светослав Гоцев и Валентин Братоев, но правим всичко възможно за бързо и пълно възстановяване. Идеята е да бъдат готови за първия мач, но съществува известен риск да не са възстановени за срещата с Белгия. Отиваме като националния отбор на България, а не като титуляри и резерви“, сподели Желязков.

Той коментира и предстоящите съперници на българските национали: „Всички наши съперници са играли контроли в подготвителната фаза. Германия и Словакия ще бъдат с първия си състав. Русия няма да е изцяло с най-добрия си първи състав, но те могат да представят поне три равностойни отбора. Италианците и белгийците ще разчитат на млад отбор“.

„Подготовката ни не беше достатъчна. Реално имахме само 8 дни в този си вид, но нека не забравяме, че финалите на Световната лига са основната цел пред националния отбор. За този период направихме максималното. Хубаво е, че опитните играчи не играят за пръв път заедно и сработката е на прилично ниво. Надявам се да направим добро класиране, а за целта е необходимо да играем добре. Първата ни цел е влизане в първите четири отбора в групата, за да продължим във втората фаза. Мисля, че отборът има потенциал и възможности да покаже добри игри, които да бъдат подплатени с победи“, сподели още Желязков.

Първият мач на България е тази неделя срещу Белгия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички