Ники Николов: Крайно мотивирани сме за жадуваните медали


Ники Николов: Крайно мотивирани сме за жадуваните медали
Снимка: CEV

1188 0

Централният блокировач на националния тим по волейбол Николай Николов разкри, че отборът заминава в отлично настроение и с големи надежди за Европейските игри в Баку.

"Настроението е страхотно! Мотивирани сме до краен предел да се представим добре. Всички момчета работим усърдно и се надяваме да зарадваме цяла България, а и себе си като отбор с медалите, за които жадуваме от дълго време", коментира Николов пред "Дарик" на заминаване.

Турнирът ще се проведе от 12 до 28 юни в столицата на Азербайджан. България е в предварителна група "Б" на турнира заедно с отборите на Белгия, Германия, Италия, Словакия и Русия.

"Нашата група е по-тежката от двете. Доста от отборите идват с почти пълни състави - Германия, Русия. Ще е трудно. Белгия е един преодолим отбор. Мачът със Словакия също ще е ключов за нас, а след това се надяваме да успеем да се преборим и с някои от силните тимове в групата", сподели той.

Той призна, че шестима от националите, които заминават за Баку, тръгват след една разпокъсана подготовка. В разширения състав попаднаха 14 играчи. "Надявам се да успеем да преодолеем дисбаланса, който имаме с другите момчета и в последния момент да настроим нещата", посочи Николов.

Блокировачът призна, че младите момчета в състава успяват да се приспособят добре, въпреки че сред дебютантите има притеснения. "Опитваме с каквото можем тези, които сме в националния отбор, да им помогнем. Едни се вслушват в съветите повече, а други по-малко", завърши опитният национал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички