Ники Желязков: Горд съм, че водя този тим, среброто ще ни горчи


Ники Желязков: Горд съм, че водя този тим, среброто ще ни горчи

1451 0

Наставникът на мъжкия национален отбор по волейбол, който се бори в Баку - Николай Желязков, бе изключително развълнуван и доволен от волевата победа, която тимът ни постигна над Полша. Успехът с 3:2 прати "лъвовете" на исторически финал в първите Европейски игри в историята.

"Това беше много емоционален мач и двубой, който всички, особено волейболистите, ще си спомнят много дълго време. Много съм горд, че съм треньор на този тим, за това определено време – костваше ни много усилия, но моите момчета продължиха да се борят и никога не спряха. Изключително съм щастлив от отношението и характера, който показаха днес. Дори и в най-трудните моменти бях сигурен, че ще успеем накрая", коментира специалистът след мача.

Той сподели, че за него е без значение съперникът на финала - Русия или Германия. "И двата отбора са много силни, а сега ние искаме да се порадваме на постигнатото и усещането, че можем да спечелим златен медал", допълни той.

Желязков е категоричен, че българският тим ще се бори за златото в неделя.

"В неделя ние ще играем за златото и няма да сме щастливи, ако спечелим среброто, защото когато загубиш подобен турнир, оставаш със смесени чувства и горчив вкус. Сигурен съм, че по-опитните играчи, които имаме в нашия тим, които вече са играли на подобни големи финали, ще ни помогнат да се справим със задачата", заяви Желязков.

"Не искам да давам прогнози, искам само да се борим с цялото си сърце и душа", категоричен бе специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички