Ще играе ли синът на Владо Николов на Световното до 19 г. след срязването на ръката?


Ще играе ли синът на Владо Николов на Световното до 19 г. след срязването на ръката?
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1795 0

Един от най-талантливите български волейболисти Симеон Николов е в групата на националния отбор на България до 19 години за Световното първенство в тази възрастова категория. То ще се състои в Аржентина от 2-ри до 11-и август.

Припомняме, че непосредствено преди да отпътува с националите до 21 години за Мондиала в Бахрейн (където "лъвчетата" завършиха трети), контузи нелепо ръката си, срязвайки сухожилие след битов инцидент.

Селекционерът на националите до 19 години говори за един от синовете на легендарния Владо Николов: "След преглед при д-р Иван Василев и негова препоръка, Симеон може да започне да подава след три дни.

В последните 10 дни той води подготовка. Единствено има ограничен режим на работа при подаването. Правим всичко възможно Николов да влезе в нормално спортно-техническо състояние. Той е много важна част от нашия тим" - сподели Мирослав Живков при заминаването на отбора, цитиран от "24 часа".

"Всички, които участваха в тренировъчния процес са в оптимално състояние. Изиграхме контроли срещу Бразилия във Франция, после станахме втори на Балканиадата в Албания. Това ни даде възможност да видим къде се намираме и върху какво трябва да работим. Подготовката ни беше на ниво. Правим всичко възможно да разузнаем съперниците на световното първенство, моментното им състояние. Целта ни е да стигнем максимално по-високо в класирането. Аз, като треньор, искам всеки състезател, който се качи в по-горната възраст, да е с една класа по-добър" - допълни още той.

България започва на 2-ри август с мач срещу Словения в група В. След това идват сблъсъци с Франция, Япония и Индия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички