Матей Казийски спечели Суперкупата на Италия в мач срещу Алекс Грозданов и Денис Карягин


Матей Казийски спечели Суперкупата на Италия в мач срещу Алекс Грозданов и Денис Карягин
Снимка: Ilian Telkedjiev LAP.bg

2254 0

Българската волейболна звезда Матей Казийски и тимът на Итас Трентино (Тренто) триумфираха със Суперкупата на Италия. Воденият от Анджело Лоренцети тим се наложи над Веро Волей (Монца) с Алекс Грозданов и Денис Карягин в състава с 3:1 (25:11, 25:21, 31:33, 25:14) в големия финал на състезанието.

Мачът за трофея се проведе в "Еуросуоле Форум", Чивитанова Марке. Така съставът от Тренто спечели третата си Суперкупа на страната - след тези от 2011 и 2013 г.

Посрещачът Казийски, който тази кампания се завърна при трентинци, бе с ключова роля за успеха, като се отчете с 21 точки (1 ас, 3 блокади) и бе най-резултатен за победителите. Матей бе отличен за MVP. Казийски е сред най-титулуваните състезатели в историята на волейбола...

Младият италиански ас Алесандро Микелето добави 18 точки за Тренто, по 16 пункта пък реализираха сръбският център Сречко Лисинац и Даниеле Лавия. Даниеле, също като Микелето, вече е важна част и от състава на Скуадра адзура!

За тима от Монца центърът Алекс Грозданов завърши с 6 точки, посрещачът Денис Карягин се появи за кратко на паркета, но не отбеляза точков актив. 22 пункта пък записа диагоналът Гьорг Грозер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички