Мартин Стоев: Момчетата не осъзнават какво са постигнали, няма рецепта за успех


Мартин Стоев: Момчетата не осъзнават какво са постигнали, няма рецепта за успех
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2705 0

Селекционерът на юношеския национален отбор по волейбол Мартин Стоев коментира представянето на "трикольорите" на Световното първенство в Иран, където бяха спечелени сребърните медали.

"Момчетата още не осъзнават какво сте постигнали, но скоро ще го осъзнаят. Няма рецепта за успеха, просто момчетата са качествени и тренират добре. Истина е, че на всяко първенство сме в топ 4. Повечето играят в Суперлигата и със сигурност има напредък, но видяхме, че има и други прогресиращи отбори. Имаше доста добри отбори на това първенство, поне осем отбора можеха да станат шампиони. Полша са най-зрелият отбор от всички", каза Стоев.

"Този медал ми е малко по-скъп от онзи с мъжете през 2006-а, защото тези деца съм ги отглеждал от 4 години. По-скъп е и от медала ми като играч, защото тогава бях просто дете. Радвам се и за сина ми, но не ги деля, радвам се за всички. Имаме право да играем на европейското догодина и ако сме в топ 5, имаме право и на участие на световно през 2023-а."

"Четвъртфиналът беше много ценен, защото ако го загубиш, може да се провалиш. Вече всичко останало е по-хубаво, но и бонус. След финала направихме бърз анализ и казах на момчетата, че от това първенство трябваше да вземем това, което ни липсваше, за да можем догодина на европейското да сме още по-добри. Аз съм щастив от резултатите", каза Стоев на летището в София.

Вижте и състава на България за Европейското първенство при мъжете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички