Макар и късно: България взе победа на Световното, удари аутсайдера в групата


Макар и късно: България взе победа на Световното, удари аутсайдера в групата
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1631 0

Макар и късно, българският национален отбор се вдигна и спечели първа победа на Световното първенство по волейбол за жени. Момичетата ни разгромиха аутсайдера в групата Казахстан с 3:0 (25:18, 25:22, 25:18).

Възпитаничките на Лоренцо Мичели могат само да съжаляват за пропуснатите възможности срещу Германия и Канада, както и за страхотния мач със световния първенец Сърбия, които със сигурност можеха да ни изкарат от първата група.

Днес селекционерът заложи на всички титулярки и те не го подведоха. Капитанът Елица Атанасиевич и Нася Димитрова не оставиха никакъв шанс на Казахстан, който завърши турнира без спечелен гейм.

В първата част, в много кратки моменти нашите се пропукваха и логично лесно спечелиха на 18. Вторият гейм беше най-завързан. Там като че ли съжалението от пропуснатото в предишните мачове взе превес. Но въпреки това България направи нужното и спечели с 25:22.

В третата част отново България беше тотален доминант на игрището. Подобно на първата, спечелихме с 25:18, след като непрекъснато водихме в резултата. Отборът ни напусна Световното първенство с вдигната глава, но и със съжалението, че можеше да постигне повече.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Нов в Левски започна кариерата си в баскетбола, но футболът го спечели

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички