Любо Ганев: Лазаров може да остане почетен президент


Любо Ганев: Лазаров може да остане почетен президент
Снимка: БГНЕС

1518 0

Дългогодишният председател на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров може да остане в управлението й като почетен президент. Това обяви кандидатът за президент Любо Ганев, който беше издигнат от водещите клубове в страната. Според него тази длъжност дори носи голям брой правомощия, почти равни на тези на президента, каквато длъжност изпълнява той от 2002 г.

"Имах възможност да поработя 2017-2018 г. много активно, бях изпълнителен директор на организационния комитет на световното. Има някои неща, които само президентът ги знае, само той ги решава. Мисля, че така е и в другите федерации. Във Футболния съюз хората отвън искат промяна, докато във волейбола самите клубове искат промяна. Те заявиха, че искат изборно събрание на 16 януари за избор на нов президент, нови членове на Управителния съвет. Нямам никакви проблеми с Данчо Лазаров.

Преди 10 дни проведохме разговор, тогава нямах идея, че ще се кандидатирам. Казах му, че той винаги е знаел какво мисля аз, че може да се направи добре за българския волейбол. В крайна сметка защо да се конфронтираме. Даже не мисля, че той ще излезе с кандидатура, а по-скоро ще направи опит да се оттегли. Има точка в устава за почетен председател на Управителния съвет, която дава огромни правомощия, на практика имаш втори президент във федерацията. Познавайки го, не вярвам да се кандидатира и 1:1 да говорим. Ще опита да повдигне някои от неговите хора в момента - Деко Григоров, Боре Кьосев, някой от Управителния съвет, които не са минали на страната на опозицията. Аз нямам проблеми с него", заяви Ганев пред bTV.

Той допълни още, че тази смяна начело на волейболната федерация не е планирана, а времето за промяна е дошло, тъй като ръководството не изпълнява адекватно задълженията си. "Да, бил съм "дясна ръка", имах пълномощия по време на световното първенство и съм там да помагам. От година и 2 месеца абсолютно никаква работа не върша. От 2012 г. не сме имали изборно събрание. Тогава някои членове на УС си подадохме оставките, някои от нас бяха избрани отново, но кандидат за президент е бил само един. Едното от исканията на този инициативен комитет е да има не повече от два последователни мандата всеки ръководител на федерацията."

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички