Любо Ганев: Дано да ни пуснат безплатно в "Арена Армеец"


Любо Ганев: Дано да ни пуснат безплатно в "Арена Армеец"
Снимка: БГНЕС

1467 0

Вицепрезидентът на волейболната ни федерация Любо Ганев коментира състоянието на националния отбор за мъже и възникналите спорове около ремонта на Двореца на културата и спорта във Варна и подготовката на играчите за предстоящите мачове.

Забавянето на ремонта във Варна предизвика спорове между наставника на мъжкия тим по волейбол Пламен Константинов и министъра на спорта Красен Кралев. За нуждите на отбора обаче Кралев обеща да предостави безплатно „Арена Армеец” в столицата.

"Дано ни пуснат, защото иначе е много трудно да покрием искания наем",обясни Любо Ганев."Хората си мислят, че като играем два дни и платим 30 000 лв. наем, след това ги избиваме от билети за 50 000 лв. Реално ние имаме нужда да наемем залата за още седем дни. Трябва да се положи специалната настилка, а освен това волейболистите трябва да свикнат със светлината и големината на съоръжението. Не е толкова просто.", добави още Ганев пред „България днес”.

Двата отбора трябваше да се подготвят заедно, за да може всички играчи да бъдат едновременно наблюдавани от Константинов. "Идеята на Пламен беше да сформира тимовете във Варна, но размествания винаги могат да се правят в програмата. Няма да е, както беше планирано. Имаме уверението, че залата във Варна ще бъде готова за последните два мача от Световната лига, както и за финалния турнир.”, заяви Ганев.

Вицепрезидентът на волейболната федерация коментира и контузията на диагонала Цветан Соколов. "В понеделник ще разберем как ще протече лечението. Дано проблемът да не е в сухожилията, което може да изисква по-специална намеса. Нямаме толкова много варианти за заместници.", сподели Ганев.

По-дълга почивка ще получи и Андрей Жеков, като той няма да се включи в началната фаза от подготовката на отбора.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички