Константинов: Победата е за големия мъж Ники Пенчев


Константинов: Победата е за големия мъж Ники Пенчев
Снимка: БГНЕС

1780 0

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов сподели, че тимът ни е играл като отбор и на това до голяма степен се дължи победата над Германия снощи. Наставникът посвети успеха на Ники Пенчев, който загуби втория си баща в навечерието на срещата.

"Изиграхме още един мач като отбор. Изиграхме го най-вече заради големия мъж на игрището - Ники Пенчев. Това ни обедини допълнително, целият отбор игра и заради него. Той намери сили да играе днес и да изнесе тежестта на мача. Тази победа е основно за него", сподели Константинов.

Той коментира и напрежението преди мача, създадено от германския селекционер Витал Хайнен. "Не е важно колко нерви изхабих, всичко си заслужава. Най-добрият отговор се дава на игрището, другото са приказки и затова не ме интересуват провокациите. На полуфинала е друг мач, там отборът трябва да играе с удоволствие", заяви Константинов.

"Ние изпълнихме това, което си бяхме поставили като цел, но това не означава, че не искаме още. Не трябва да се изхвърляме, идват два много сериозни отбора, няма слаби отбори, но няма и отбор, който не можеш да победиш.", заяви Константинов и добави: "Надявам се хубавите неща тепърва да предстоят".

Съперник на България на полуфиналите е Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички