Франция отнесе Сърбия и застана на пътя ни към медалите


Франция отнесе Сърбия и застана на пътя ни към медалите

1208 0

Франция победи убедително с 3:1 (22, 23, -14, 20) бронзовия медалист от миналия шампионат Сърбия. По пътя към медалите "петлите" ще срещнат България.

Началото на мача беше равностойно, но французите постоянно поддържаха малка преднина, която се стремяха да не изпускат. Те дръпнаха с 20:17 в края на първия гейм, но позволиха изравняване. Бързои обаче си върнаха аванса от три точки при 23:20 и след крайното 25:22 поведоха с 1:0.

Вторият гейм продължи по подобен начин. Волейболистите на Франция имаха малко предимство, което увеличиха отново около края на частта - при 19:15. И пак сърбите се върнаха в играта към самия край, за да намалят до 22:23. Но последната дума пак беше за "петлите" и те затвориха частта за 2:0 при 25:23.

В третия гейм западните ни съседи направо смачкаха съперника си. От самото начало те дръпнаха в резултата и методично увеличаваха аванса си. При 16:7 след второто техническо прекъсване беше ясно на чия сметка ще бъде записан геймът, а това беше подпечатано с крайния резултат в него при 25:14.

Но това беше всичко хубаво за сърбите в този мач. В четвъртата част французите отново си върнаха инициативата от самото начало, но този път не допуснаха срив в края. В крайна сметка те взеха частта с 25:20 и се поздравиха с крайния успех с 3:1 и място на полуфиналите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички