Кой ще води България при волейбола? Любо Ганев разкри 2-та варианта


Кой ще води България при волейбола? Любо Ганев разкри 2-та варианта
Снимка: Lap.bg

3248 0

Президентът на федерацията по волейбол на България Любо Ганев даде интервю, в което разкри кой ще е селекционер на националния ни отбор по волейбол. Освен това потвърди, че груповата фаза на Европейското първенство през 2023-а ще се играе в Бургас и Варна (за мачовете, на които България ще е домакин).

"При мъжете няма голям избор. Там или Силвано Пранди ще остане, или Ники Желязков ще му изземе функциите. Около 10 януари планирам да направим заседание на УС и ще се вземе решение. При нас колективният орган взема решението. Управителният съвет може да каже, когато всички са запознати с отчетите на треньорите. Всеки ще си има думата и там ще се реши. Най-рано тогава ще знаем кой ще е треньор на мъжете и кой на жените.

Имам мое виждане относно националните селекционери, ще си изложа мотивите пред Управителния съвет. Важно е да излезем с колективно решение. При мъжете са само два варианта" - започна той пред dsport.

"Груповата фаза на Европейското първенство мъже през 2023-а ще се играе в Бургас – четири държави са домакини – Северна Македония, Украйна, България и Италия. След това четири осминафинала и два четвъртфинала ще бъдат изиграни във Варна. Полуфиналите и финалите ще се играят в Италия" - допълни още Ганев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички