Китай се справи с България като за финал в Лигата на нациите


Китай се справи с България като за финал в Лигата на нациите
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1380 0

Българският национален отбор по волейбол отстъпи на Китай с 1:3 (28:26, 23:25, 23:25, 17:25) в последния мач от Лигата на Нациите. Срещата се изигра в полския град Гданск, а загубата прати "лъвовете" на 13-о място в крайното класиране. Азиатската страна пък изпревари България, тъй като събра с една победа повече - общо 3.

"Лъвовете" спечелиха драматично първия гейм с 28:26, но в последствие допусна обрат. В първата част на няколко пъти се сменяше водача в общия резултат, но сънародниците ни успяха да си осигурят аванс, който в крайна сметка превърнаха в успех.

Във втория гейм Китай имаше превъзходство, но тимът на България успя да намали пасива си само на точка при 22:23, но съперника не "изпусна питомното" и затвори на 25:23.

Сценарият се повтори в следващата част , когато в средата китайците си осигуриха солидна разлика - 17:11. Българите успяха да намалят разликата, но противникът продължаваше да трупа преднина, което в един момент стана достатъчно за победа в гейма.

Най-осезаема бе разликата в последната част, когато Китай победи с 25:17. За цялостния успех най-голяма заслуга има Цзингуен Чжан, който отбеляза 18 точки, а сънародника му Цзингие Ван остана с 15 точки. 15 за "лъвовете" пък отбеляза Денис Карягин, докато Алекс Николов и Светослав Гоцев добавиха по 11.

С тази загуба селекцията на Николай Желязков приключва участието си в Лигата на нациите, а с едва две победи успяхме да си осигурим оставане в групата. Българският селекционер заложи на следния стартов състав: Мартин Атанасов, Денис Карягин, Николай Колев, Светослав Гоцев, Добромир Димитров, Светослав Иванов и либерото Владислав Иванов.

Вижте как се разви последната победа на България!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички