Жалко! България помечта за обрат, но здрава Аржентина отказа да го допусне


Жалко! България помечта за обрат, но здрава Аржентина отказа да го допусне
Снимка: БГНЕС

1812 0

Женският национален отбор на България по волейбол загуби с 2:3 гейма (14:25, 25:14, 20:25, 25:19, 16:18) шестия си мач от Олимпийските квалификации за Париж 2024 от Аржентина. Родните състезателки бяха много близо до страхотен обрат, но представителките на "гаучосите" просто не се предадоха.

Развой на срещата

Националките на Аржентина поведоха с 4:0 в първия гейм и постепенно тяхната преднина се покачи до 14:4. Те не сведоха глава до края на частта и успяха да я спечелят убедително с 25:14.

Родните състезателки направиха няколко успешни атаки в началото на втория гейм и успяха да поведат с 9:6. Увереността в действията на Радостина Маринова, Мария Кривошийска и Мария Йорданова помогна за това преднината ни да се покачи на 15:7. Последваха много смени за аржентинките, които не дадоха резултат и "лъвиците" надделяха с 25:14.

Третата част бе доста оспорвана. В началото България поведе, но опонентът ни се върна с три поредни точки за 9:6. Аржентинската блокада работеше добре и не допускаше пропуски, за да се стигне до преднина от 23:18 и съответно победа в гейма с 25:20 за "Ла Албиселесте".

България показа характер в следващия гейм. Селекцията на Аржентина изглеждаше доста разконцентрирана. От това се възползваха Петя Баракова и Мария Кривошийска, които се представиха на ниво. Може да се каже, че частта вървеше точка за точка, когато България дръпна с 24:18 и след това успешно си спечели гейма.

В тайбрека битката бе изключително оспорвана. Нашите момичета изпуснаха 3 мачбола, за което съответно бяха наказани. Даниеле Булаич изведе Аржентина до успех в тайбрека с 18:16 и в мача с 3:2 гейма.

Това бе пето поражение за "лъвиците" по пътя към Париж 2024. Утре в доста ранен час (04:00 сутринта) България ще премери сили с Пуерто Рико.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички