Сензация! Словения изхвърли световния шампион от Евроволей 2015


Сензация! Словения изхвърли световния шампион от Евроволей 2015

1300 0

Словения хвърли най-голямата бомба на Евроволей 2015 до момента, след като изхвърли световния шампион Полша. Момчетата на Андреа Джани победиха 3:2 (17, 19, -23, -19, 14).

Поляците допуснаха изоставане с 0:2 гейма, но изравниха до 2:2, подкрепяни от ентусиазираните си фенове в Арена Армеец.

Словенците тръгнаха много уверено и взеха първия гейм с 25:17 точки. Играта на Полша не спореше и във втория, в който волейболистите водени от треньора Стефан Антига загубиха с 19:25 точки и така при 2:0 за Словения световният шампион се оказа притиснат до стената.

Поляците се хвърлиха в третата част, за да се спасят от сензационно ранно отпадане и задържаха преднина от 3-4 точки преди да допуснат изравняване за 22:22 точки. В крайна сметка Полша затвори гейма на 23 и намали на 1:2. Последва убедителен четвърти гейм, в който воденият от треньора Андреа Джани състав на Словения не успя да спре развихрилите се Кубяк и Курек и поляците взеха частта с 25:19 точки.

В тайбрека словенците поведоха с 10:8, а след това и с 12:10. След две нелепи грешки обаче допуснаха изравняване - 12:12. Грешка на Курек им позволи отново да стигнат до ново равенството - 13:13. След успешна атака на капитана Кубяк поляците имаха мачбол, който обаче опропастиха. Следващите две точки бяха за словенците, които ще играят на полуфинал срещу Русия или Италия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички