Франция ни открадна билетите за Рио


Франция ни открадна билетите за Рио
Снимка: БГНЕС

1477 0

България не успя да изпълни целта си - да се класира за финалите на Световната лига в Рио де Жанейро и да влeзe в елитната първа дивизия на най-престижния турнир през следващата година.  

Воденият от селекционера Пламен Константинов тим падна от Франция с 0:3 (-16, -20,- 21) във финала, игран тази вечер пред над 5000 зрители в зала "Конгресна" на ДКС във Варна.

Така България ще продължи да играе във второто ниво на Световната лига и през 2016 г.

На финалите  в Бразилия Франция ще бъде в предварителна група заедно с домакините и миналогодишните победители от САЩ, като в първия си мач в сряда ще излязат именно срещу южноамериканците.

Първият гейм започна добре за "трикольорите", които поведоха с 4:2 след атака в аут на звездата на гостите Ървин Нгапет и силна контра на Тодор Алексиев. Последваха атака през центъра на Кевин Льо Ру и технично отиграване при мрежата на Кевин Тили и 4:4. "Петлите" дори дръпнаха при 6:5 след изненадваща контра от втора линия на Нгапет. Най-силното оръжие на гостите бе началният удар, като още в първите минута на мача бяха "пробити" и тримата ни посрещачи - либерото Теодор Салпаров, Тодор Алексиев и Ники Пенчев. Втората техническа пауза дойде при 16:10 за французите след втори силен ас на Льо Ру. До края нашите продължиха да грешат от сервис, което наля още самочувствие в играта на "петлите". Резултатът продължи да расте до 22:14 след ас на Льо Гоф. Момчетата на треньора Лоран Тили запазиха преднината си и необезпокоявани от никой и нищо затвориха гейма на 25:16.

В началото на втората част дръпнахме с 5:3 след грешки в атака на Антонен Рузие и Кевин Тили. Играта продължи точка за точка до 8:6 за "лъвовете" след силна атака на Владо Николов. Гостите обаче отново успяха да ни обърнат, а треньорът ни Пламен Константинов така и не прибегна до никакви смени, а само накъсваше играта с прекъсвания. Разликата набъбна до 12:9 след нов блок на Льо Ру и контра на сина на наставника на "петлите" Тили. Франция продължи да води до 21:17, а крайното 25:20 дойде след грешка на Владо Николов.

В началото на третия гейм Франция бързо поведе с 2:0 след страхотна атака от втора линия на Антонен Рузие и контра на Ървин Нгапет. Последваха грешка на французите и блокада на Виктор Йосифов и 2:2. "Петлите" отново дръпнаха при 6:3 след атака в аут на Станислав Петков-Балки и нов ас на Кевин Льо Ру. Постепенно България успя да изравни при 9:9 след успешна атака и блокада на Владо Николов и дори поведе с 10:9 след аут на гостите. Играта продължи точка за точка до 16:15 за нас след мощна атака през центъра на Николай Николов. След поредното равенство при 17:17 последва отлична блокада на френския разпределител Бенжамен Тонюти срещу Алексиев. Французите дръпнаха с 23:21 след две успешни блокади на Никола Льо Гоф и Рузие. Гибона отново взе почивка, но това по никакъв начин не проме играта на българите. Франция спечели гейма на 21 след ас на Нгапет, а с това мача с 3:0 и втората дивизия на Световната лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички