Цветан Соколов посочи важните фактори за гръмкия успех над Франция


Цветан Соколов посочи важните фактори за гръмкия успех над Франция
Снимка: cev.eu

4815 0

Безспорно един от най-добрите играчи за националния отбор по волейбол на България в мача срещу Франция беше Цветан Соколов. Диагоналът завърши мача като най-резултатен със своите 23 точки, а особено важна беше ролята му в 5-ия гейм при изумителната победа на "лъвовете" над "петлите". 

След срещата основният нападател на българския тим беше категоричен, че победата е от огромно значение за тима и е изкована с много добра игра. 

"Това бе един от най-добрите ни мачове. Изиграхме страхотен мач, най-вече тайбрека. Имахме ситуации, в които наистина французите натискаха много със сервис, но ние успявахме да изиграем дори и високите топки, които имахме, по най-добрия начин. Тази победа е много важна за нас", сподели Соколов след срещата по пътя към Олимпийските игри

Диагоналът отличи отличната игра в атака на тима и подобрения сервис, но не подцени посрещането на България, което беше страхотно предвид факта, че "петлите" изпълняват много силни начални удари. 

"Нашите козове бяха сервисът и това, че направихме малко грешки в атака. Посрещането на фона на сервиса, който съперникът би, мисля, че беше много добре. Флот със скорост 120 км/ч е много тежък за посрещачите", категоричен бе Соколов.

Момчетата на Силвано Пранди вече гледат към следващия мач срещу Нидерландия и основният реализатор на тима бе категоричен, че "лъвовете" ще играят мач за мач, без да си правят сметки и да мислят за евентуални полуфинал или финал. 

"Мислим за следващия мач, всички сме щастливи, с приповдигнат дух. Гледаме напред, оптимисти сме за това, което ни предстои. Трябва да мислим мач за мач - много пъти сме мислили за напред и нещата не са се получавали. Така че, нека да си починем и изчистим главите за срещата с Холандия. Със Сърбия изиграха мач на приливи и отливи, но всеки ден е различен", отсече диагоналът.

Междувременно и капитанът на волейнационалите остана доволен от "лудата" победа над Франция, но Виктор Йосифов отправи предупреждение към отбора (какво каза той - четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички