България завърши участие в Лига на нациите с 13 загуби и само 2 победи


България завърши участие в Лига на нациите с 13 загуби и само 2 победи
Снимка: Bulgarian Volleyball Federation

1298 0

Българският национален отбор по волейбол загуби и последния си мач на тазгодишната Лига на нациите. "Лъвовете" претърпяха поражение с 0:3 от Словения, което бе общо 13-о за тях в този турнир. Тази вечер за 10-и път тимът на Силвано Пранди загуби с 0:3 в тази надпревара.

Първият гейм беше единственият, в който националите ни бяха сравнително равностойни със съперника. България поведе с 4:1 и при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:6. Урнаут доближи Словения до съперника с атака от зона 3, а грешка на Сеганов им помогна да изравнят - 9:9. Впоследствие Словения поведе и направи разликата 3 точки - 20:17, като спечели гейма с 25:23.

Съперникът дръпна в началото на втората част с 3:1, а при 6:2 Силвано Пранди взе прекъсване. При второто техническо прекъсване Словения водеше с 16:7. Силите на българите стигнаха до там да докарат само гейма до 25:16.

Решаващият трети гейм протече сходно с втория - играчите на Алберто Джулиани поведоха и повишиха бързо преднината си. Силни изяви на Денис Карягин и Аспарух Аспарухов помогнаха на България да не загуби прекалено тежко последната част - 25:18. Словенците ще играят полуфинал в турнира, който ще се проведе на 25 юни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички