Златни български момичета! България спечели Златната лига по волейбол!


Златни български момичета! България спечели Златната лига по волейбол!
Снимка: Lap.bg

6228 0

Женският национален отбор по волейбол на България спечели Златната европейска лига! Родните волейболистки победиха Хърватия на финала в залата в крайдунавския град Русе с 3:1 - в отделните части - 22:25, 25:22, 25:17 и 25:20. Титлата е първа за България от 3 години насам, когато за последно "лъвиците" спечелиха именно същата Златна лига! По този начин те се класираха за Чалъндж състезанието през следващата година, което ще бъде "билет" за влизане в Лигата на нациите през 2023 година. Ето и как се разви двубоят:

ГЕЙМ 1

Мачът започна доста равностойно и до 6:6 точките вървяха ръка за ръка. След няколко успешни атаки България поведе с 9:6. Последваха много силни минути за нашите волейболистки и те дръпнаха с 8 точки - 17:9. След това обаче се получи срив в играта ни и резултатът бе изравнен на 22:22. Три поредни точки пратиха първия гейм в актива на Хърватия.

ГЕЙМ 2

Българките се взеха в ръце и набързо поведоха с 4:1. Предимството на "лъвиците" се увеличи още и разликата набъбна до 7 точки при 12:5. Подобно на първия гейм обаче се стигна до отпускане в нашите редици и равенството беше възстановено при 14:14, а впоследствие хърватките дори поведоха със 17:14. При 20:20 България успя да запише три точки поред и да излезе напред в резултата. Този път проблеми нямаше и нашите момичета успяха да спечелят втората част с 25:22. 

ГЕЙМ 3

Равенството в тази част се задържа само до 3:3, след което България записа три поредни точки. Разликата се запази до 12:9 и след това бе увеличена на 5 точки - 14:9. Публиката в залата в Русе видя как българките заиграха страхотно и поведоха с 21:13. До края нашите момичета не допуснаха изненада и успяха да затворят частта с 25:17.

ГЕЙМ 4

Родните волейболистки усещаха, че са близо до титлата, но запазиха самообладание и третият гейм вървеше точка за точка. Слава Богу равенството бе само до 9:9, преди националките ни да дръпнат с 5 точки за 14:9. Второто техническо прекъсване дойде при 16:10. За съжаление се стигна до нов спад в играта и Хърватия намали изоставането си на 3 точки - 18:15. Благодарение на бурната подкрепа от трибуните на препълнената зала в Русе, волейболистките на България да затворят гейма и самия мач с 25:20!!!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички