Болезнено: България загуби гейм на 9 точки и записа загуба №12 - този път от САЩ


Болезнено: България загуби гейм на 9 точки и записа загуба №12 - този път от САЩ
Снимка: volleyballworld.com

7456 0

Националният отбор на България по волейбол допусна 12-та загуба в турнира Лига на нациите. Момчетата на Силвано Пранди отстъпиха и пред САЩ с 0:3 гейма - в отделните части 19:25, 24:26 и 9:25. Американците ни превъзхождаха най-вече в посрещането и въпреки това, "лъвовете" не стояха лошо през първите два гейма. 

Младият отбор на България се сбори здраво във втория гейм и дори имаше точка за спечелването на частта, но неопитността и грешните решения в ключовите моменти не позволиха на волейболистите ни да спечелят втория гейм и така да завържат интригата в двубоя. Ето и как се разви мачът:

ТРЕТИ ГЕЙМ

Ники Колев заби злобно през центъра за 1:1. Грешка от сервис и нов Ас позволиха на САЩ да поведат с 1:3. Заради прибързани отигравания разликата се увеличи на 2:5. "Лъвовете" паднаха духом след провала във втория гейм и първото техническо прекъсване дойде при 4:8. Пусната топка от разпределителя на американците сложи край на много дълго разиграване за 5:9. Следващата точка бе доста показателна - заради грешно заставане от наша страна точката отиде в полза на "янките" без игра.

Разсеяно посрещане и тройна блокада увеличиха разликата до 5:12. Силната серия на САЩ като че ли нямаше край и разликата стана 11 точки - 5:16. Все пак блок-аут след второто техническо прекъсване спря пропадането. Американците се чувстваха все по-комфортно и всеки елемент от играта им се получаваше - 6:18. До края гледката на игрището не бе особено приятна и България загуби третата част с разгромното 9:25.

ВТОРИ ГЕЙМ

Силни атаки на американците отвориха разлика още в началото на частта - 2:4. С доза късмет "лъвовете" бързо се върнаха в гейма и изравниха резултата, а след това и поведоха с 5:4. Първото техническо прекъсване обаче дойде при нов аванс за САЩ - 6:8. Колебание в посрещането на "янките" доведе до равенство при 10:10, а след това България успя и да поведе с 13:12. 

Точките продължиха да вървят "ръка за ръка" и второто прекъсване в гейма дойде при лек аванс за "янките" - 15:16. Хубава атака на Парапунов по правата направи резултата 17:17. Тънък блок-аут позволи на САЩ да поведат с 19:18, но след това първо Люцканов заби по диагонал, а след това атака в аут изведе България напред - 20:19. "Лъвовете" продължиха да настояват и поведоха с 22:21. Грешка от сервис позволи на нашите момчета да имат първа точка за спечелването на гейма при 24:23, но безкомпромисна атака от втора линия не позволи това да се случи, а след това и блокада обърна ролите. За съжаление Ас в средата на полето ни затвори частта - 24:26.

*Силвано Пранди бе бесен от този развой на гейма и видимо изрази разочарованието си, захвърляйки папката, върху която се чертаят комбинациите. 

ПЪРВИ ГЕЙМ

България стартира с хубава атака през центъра и блокада за 2:0. След това блок-аут и атака в аут възстановиха равенството. Парапунов бе хванат на блокада за 2:3. Младокът все пак поправи грешката си по-късно и резултатът стана 4:5. Хубава атака от втора линия доведе до ново равенство - 5:5. Първото техническо прекъсване дойде при 6:8. Няколко поредни грешки от "янките" обърнаха точките, но сгрешен сервис закова резултата на 9:9. 

Зрелищен забив на втория метър от Ники Колев доведе нещата до 11:10. Атака през центъра и Ас позволиха на САЩ да излезе напред - 11:12. Лек подем в играта на България беляза следващите разигравания за 13:13, но заради силния начален удар второто техническо прекъсване дойде при резултат 13:16. Докосване на мрежата от блокадата отвори още по-голяма разлика - 14:18. Последва размяна на точки за 16:20. Две поредни точки на САЩ обаче убиха интригата в гейма и първо резултатът стана 16:22, а след това частта бе затворена с 25:19.

ПРЕДИ МАЧА

Това ще бъде предпоследният мач на турнира за тима на Силвано Пранди. Тазгодишното участие на България в турнира Лига на нациите не бе успешно и "лъвовете" записаха 11 загуби и само две победи до този момент.

За това спомогна и фактът, че България играе с предимно млад и необигран състав, в който либерото Владислав Иванов и Цветан Соколов бяха най-опитните волейболисти. За съжаление Цецо Соколов се контузи и вече си прибра в София, където ще се възстановява.

Два кръга преди края България заема предпоследното 15-то място в турнира с актив от 7 точки, докато САЩ са 8-ми с 18 пункта. Утре (23 юни) е и последният мач за "лъвовете" срещу Словения!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички