България се бори до последно, но Япония нанесе трета загуба за волейболистите ни


България се бори до последно, но Япония нанесе трета загуба за волейболистите ни
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1733 0

Българският национален отбор по волейбол записа трето поражение в Лигата на нациите, отстъпвайки с 0:3 сета (22:25, 21:25, 24:26) в четвъртия си мач срещу Япония в Нагоя.

"Лъвовете" стартираха чудесно първия гейм, повеждайки с 3:2 в резултата, но редица грешки позволиха на японците да се върнат в мача и да стигнат до обрат от 14:10 по-късно в двубоя. Тимът на Филип Блейн продължи да атакува правите и да се защитава по-добре и съумя да затвори първия гейм в своя полза.

Във втория отново японците започнаха силно и взеха преднина рано-рано. "Лъвовете" успяха да се доберат до равенство в средата на гейма, но нашите волйеболисти не успяха да се справят и да вземат нещо повече в остатъка.

Третият гейм стартира най-добре за възпитаниците на Пламен Константинов, но и в него противникът взе превес и упя да поведе при 12:9. България се превърна в догонващ и стигна до 24:24, но противника успешно завърши срещата и подпечата успеха си на родна земя.

По този начин "лъвовете" приключват с един успех, 3 поражения и 6 точки. Това ни нарежда на осмо място във временното класиране.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички