България сама се застраши, но взе трета чиста победа на Евроволей 2021


България сама се застраши, но взе трета чиста победа на Евроволей 2021
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

2377 0

Българският национален отбор по волейбол жени записа своята трета победа на домашния Евроволей 2021. Момичетата на Иван Петков победиха Чехия, като не дадоха нито един гейм на съперничките си и през по-голямата част от двубоя водеха в резултата.

Българките надвиха четвъртия в групата с 26:24, 25:12 и 25:19. С успеха днес тимът ни зае второто място в група В, събирайки 10 точки, с 2 по-малко от лидера Полша. Именно срещу тях играе нашият тим утре вечер, като резултатът от този мач ще бъде ключов за вдъхновения български тим.

През по-голямата част от двубоя България беше по-добрият тим, въпреки че имаше известни колебания в играта си. Най-оспорван беше първият гейм, когато "лъвиците" поведоха, но допуснаха да бъдат изравнени. След появата на Ева Янева обаче тимът на Иван Петков стигна до минимална победа - 26:24.

Втората част започна добре за България и тимът натрупа солидна преднина. Това повдигна още повече духа им и те успяха да поведат в един момент с 14 точки. Така се стигна до успеха с 25:12.

В третия гейм обаче българските момичета показа две различни лица. Благодарение на добрата си блокада "лъвиците" успяха да натрупат преднина, но в един момент се отпуснаха и позволиха на Чехия да ги доближи на 6 точки. И когато си мислеха, че са спечелили мача, повторение показа, че при последната ни точка блокадата ни е докоснала топката. Българките се върнаха на терена и след дадена на противника 1 точка, успяха да спечелят окончателно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички