България и Силвано Пранди започнаха с победа в турнира Лига на нациите


България и Силвано Пранди започнаха с победа в турнира Лига на нациите
Снимка: http://www.volleyball.world/en/vnl/

2105 0

Националният отбор на България по волейбол стартира тазгодишното си участие в турнира Лига на нациите със страхотна победа. Силвано Пранди дебютира повторно начело на "лъвовете" при успеха с 3:1 (25:20, 26:24, 19:25, 25:17) над Канада. Това бе първи мач за двата тима от Група 2, като мачовете през този уикенд се играят в Мендоса, Аржентина.

Пранди стартира срещата с Георги Сеганов, Николай Учиков, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов и Мартин Иванов - либеро, като последният направи своя дебют с националната фланелка. Българите играха стабилно в хода на целия двубой, и като изключим третата част, през останалото време контролираха случващото се на игрището.

Най-резултатен за "трикольорите" бе Николай Учиков. Диагоналът се завърна в Аржентина, където три години игра за тима на UPCN Сан Хуан и заби 27 точки (4 блока) за победата. Тодор Скримов добави 10, а Алекс Грозданов се отличи с 9.

Вторият мач на България е именно срещу домакините на 2 юни от 03:10 минути. По-късно днес "гаучосите" се изправят срещу дебютантите от Португалия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички