Скандал с екипировката на волейболните национали разтресе БФВ


Скандал с екипировката на волейболните национали разтресе БФВ
Снимка: http://italy-bulgaria2018.fivb.com/en/

3723 0

Огромен скандал е на път във волейболната федерация на България. Проблемът е свързан с обществена поръчка относно екипировката на националните ни отбори.

В последните години за официалните и тренировъчни екипи на "лъвовете" се грижи фирмата "Кей Дифужън", която обаче през тази година е била премахната от търга. Сега ще следва обжалване от "Кей Дифужън".

"Участвахме в търга, но незаслужено ни декласираха, въпреки че дадохме най-добрата цена и отговаряхме на всички условия. Мотивите бяха просто измислени. Казаха ни, че уж сме отговаряли на всички условия, но екипировката нямало да бъде от памук, а от полиестер, което няма как да бъде вярно. Ние винаги сме спазвали това, което е по документи. Поръчва ни се екипировка, която е от памук, следователно изготвяме от памук. Поръчва се от полиестер - изготвяме от полиестер. Комисията, която проведе търга и е назначена от ръководството на БФВолейбол, излезе със странни мотиви и ние ще търсим правата си", коментира Красимир Гайдаров пред БЛИЦ.

"И независимо, че сме с най-изгодна цена, която е с 12 процента по-ниска от обявения търг, и с 10 процента по-ниска от тази на фирмата, която печели търга, нас решават да ни отстранят. Сега се жалваме в Комисията за защита на конкуренцията и очакваме решение. След това може да се стигне до Апелативен съд. Още не мога да повярвам, че се стига до тази задънена улица. Дано да се е получило някакво недоразумение.

Аз присъствах при отварянето на документа. Знам каква оферта са предложили другите участници, нямам претенции към документацията им, имам претенции към начина, по който се търсят мотиви, които не съществуват, за да можем да бъдем отстранени от търга", допълва още Гайдаров.

ЯСНА Е ПРОГРАМАТА НА БЪЛГАРИЯ ЗА ЕВРО 2019

"Любо няма нищо общо с "Кей Дифужън". Не мога да отговарям за взаимоотношенията им, но това не би трябвало да рефлектира върху бизнеса, защото ще ощети БФВолейбол, ще ощети бюджетът, който отпуска спортното министерство за екипировка. Ние в течение на годините се доказахме. Имаме традиции, особено във волейбола. А и не обличаме само тази федерация и не за първи път участваме в търг за обществени поръчки. Знаем как се подготвят документите. Не може да са ни задали да изготвим потници от памук, а ние да им доставяме от полиестер. Винаги изпълняваме стриктно договорите", добавя още шефът на "Кей Дифужън" относно това дали инж. Данчо Лазаров не обръща гръб с постъпката си на Любо Ганев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички