България чака уайлд кард за Световната лига


България чака уайлд кард за Световната лига
Снимка: БГНЕС

1115 0

Мъжкият национален отбор по волейбол има реални шансове да се завърне в Световната лига през следващата година, пише „Труд“. Това може да стане, ако тимът ни получи уайлд кард от Международната федерация. Информацията бе потвърдена от президента на БФВ Данчо Лазаров.

„Имахме неофициални разговори и най-реален изглежда вариантът с уайлд кард. Вероятно Международната федерация (ФИВБ) ще реши да увеличи бройката на отборите от 8 на 12, като се говори освен за Русия покани да има към още три държави, сред които се надявам да бъдем и ние. Всичко ще се реши в средата на август на заседание на ФИВБ. Това е важно, но голямата цел на отбора ни е друга - класиране на Олимпиадата“, сподели Лазаров.

България не се класира по право за елита на Световната лига, след като загуби финала във втора дивизия срещу Франция. Отпадането на Русия обаче е накарало организаторите на състезанието да започнат да мислят за увеличаване на броя на отборите в елита, за да може „Сборная“ да остане при най-силните.

Друго очаквано решение на ФИВБ е да смени името на женската Гран при като при мъжете - Световна лига. И в двата турнира ще има по 12 отбора в елита, както е сега при дамите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички