Само чудо праща волейбола ни в Рио


Само чудо праща волейбола ни в Рио

3194 0

Шансовете българският национален отбор по волейбол при мъжете да се класира за олимпийските игри в Рио де Жанейро идната година са минимални. Това е показала проверка на вестник "България Днес". Квоти за Бразилия ще вземат 12 тима.

Първият шанс за отборите е Световната купа, която ще се проведе в Япония от 8 до 23 септември. България няма да участва, а квоти ще могат да вземат максимум два европейски тима от участващите три - Италия, Русия и Полша.

Които не успеят, получават нова възможност. Това е европейската квалификация в Берлин през януари, от която само победителят ще се класира за олимпиадата. Там сред противниците на нашия тим ще са още домакините от Германия и силните тимове на Сърбия и Франция. Това прави задачата на волейболистите ни доста трудна.

При неуспех на турнира в Берлин те ще получат още една възможност да си осигурят квоти за Рио. Най-вероятно това ще е световната квалификация в Япония през май 2016 г. Участие там със сигурност ще вземат тимовете на Япония, Иран, Австралия и Южна Корея. Един от тях със сигурност ще си осигури квота. Останалите четири отбора ще бъдат определени според мястото им в световната ранглиста. Участие ще вземат тези с най-предно класиране от неуспелите да извоюват квота до момента.

България е на осмо място в последното издание на класацията. Това дава добри шансове на волейболистите ни да спечелят участие в турнира, ако запазят позицията си. Именно надпреварата в Япония ще е големият шанс за Владо Николов и компания, смятат специалистите. Причината е, че там ще се дава повече от една квота, а и се очаква съперниците да бъдат по-леки.

Както е известно, на миналата олимпиада в Лондон тимът ни бе голямата изненада на турнира по волейбол. Воденият от Найден Найденов отбор завърши на четвърто място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички