Данчо Лазаров: Има шанс да се върнем в елита на Световната лига


Данчо Лазаров: Има шанс да се върнем в елита на Световната лига
Снимка: БГНЕС

1333 0

България може да се върне в първа дивизия на Световната лига още през следващата година, въпреки поражението от Франция. Това потвърди президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров.

Причината е промяна в регламента, която може да бъде направена заради изпадането на Русия от елита. От международната федерация може да увеличат броя на участниците, за да може "Сборная" да запази мястото си в първа дивизия.

„Не бива да очакваме ей така да стане, но има шанс това да се случи. Всички знаем, че се очаква заради Русия да се направи нещо - например да се разшири броят на участниците на три групи по 4 отбора. Това е нашият шанс, след като загубихме от Франция. Трябва да признаем, че в момента техният отбор е много по-добър от нашия. Но също така е видно, че четирите тима във Варна не отстъпват по нищо на тези в първата група и няма да е нелогично да се увеличи броят на държавите.“, сподели Лазаров пред "Труд".

България завърши на десето място в крайното класиране в Световната лига. Русия остана последното място в елитната група и по регламент трябва да изпадне във втората.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички