Алекс Николов сподели олимпийската си мечта и заяви: Не личи в мачовете колко работим на тренировки


Алекс Николов сподели олимпийската си мечта и заяви: Не личи в мачовете колко работим на тренировки
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1360 0

 Младата звезда на българския волейбол - Александър Николов, обяви, че е "заел" от големия свой баща Владимир Николов "олимпийската мечта". Той изрази разочарованието си от представянето на националния отбор на Евроволей 2023 и сподели надеждата си за по-добро представяне на олимпийските квалификации в Китай.

"За мен олимпийската мечта е преди всичко да се класирам за Олимпиадата, а след това поне веднъж в живота си да получа шанса да се боря за олимпийски медал. Това беше моята мечта от дете, откакто гледах как играе баща ми. Той получи шанс да играе на две олимпийски игри и ми каза, че това е най-доброто нещо, което е преживявал като спортист", сподели талантът пред "Volleyball World".

Николов направи официалния си дебют за мъжкия национален отбор през януари 2021 г., влизайки като резерва в мач на Евроволей. Като титуляр за първи път с екипа на България той се появи в Лига на нациите 2022 и впечатли с представянето си.

Младата звезда разкри, че е разочарован от представянето на "лъвовете" на Евроволей 2023. "Беше много тежък сезон за нас... Успяхме да постигнем нашата цел, която беше да останем във VNL, въпреки че бих искал да се опитам да стигна до финалите на VNL. В крайна сметка не успяхме, но се спасихме от изпадане, така че поне съм щастлив от това", коментира той.

"Представянето ни на Европейското първенство беше голямо разочарование, защото бяхме домакини и очаквахме и се надявахме да се справим много по-добре. За съжаление, не се получи така, както се надявахме. Имахме малко време да помислим за това и да се възстановим и се надяваме, че ще се представим по-добре на олимпийските квалификации", надява се Алекс.

"Работим усилено в тренировките, но това не си личи в мачовете. Мисля, че трябва да продължим да работим и дано започне да си личи. Трябва да израснем като отбор, защото не играем така, както бихме могли. Двама от най-опитните ни играчи сложиха край на кариерите си в националния отбор след Евроволей, така че имаме нови момчета, младежи, и може би малко свежест. Това е една промяна като за начало", завърши нападателят. А ще класира ли България на Олимпиадата - отговорът на Пламен Константинов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички