Пранди за жребия за Евро 2019: Всеки съперник ме устройва

Селекционерът на България Силвано Пранди коментира жребия на тима за Европейското първенство по волейбол за мъже 2019. "Лъвовете" попаднаха в предварителна група А, а съперници са им домакините от Франция, Италия, Португалия, Гърция и Румъния. Италианският специалист говори за официалния сайт на БФВолейбол след жребия в Брюксел.

Как ви се струва групата, в която попадна отборът ни на Европейското първенство?

Равносметката: Какво видяхме и от кого бяхме разочаровани през волейболната 2018 година

2018 година си заминава. Остават само няколко дни до Нова Година, а както се казва – през Новата Година – нов късмет. Дано е така и з...

- Винаги съм смятал, че целта на един жребий е просто да определи групите. За мен не съществува добър или лош жребий, защото всички отбори са с изравнени възможности. Мен ме устройва всеки съперник и не мисля, че е правилно да определяме дадена група като тежка или лека, защото в крайна сметка всички отбори са достатъчно силни. Така или иначе, трябва да играеш добре, иначе се прибираш вкъщи.

Като гледаме и останалите групи какви са според вас шансовете ни и докъде може да стигне отборът ни?

- Аз съм треньор, а не ясновидец. Така че не мога да кажа сега докъде може да стигнем на това първенство. Със сигурност възможността да продължим след групата я имаме. Но също така е истина, че е важно как ще отидем ние на това първенство, каква подготовка ще направим. Както вече казах - ако играем добре, ще продължим. Всички съперници, които трябва да срещнем, са сложни и трябва да подходим към тях внимателно. Отборът ни може да попадне сред първите 4 в предварителната група, а за това докъде ще стигнем после, отново ще кажа - не съм способен да направя прогноза на кое място ще се класираме.

Как ще коментирате новата система на първенството?

- Всички системи са добри, защото са еднакви за всички участници. Постоянно се променя по нещо, но досега не е измислена система, благодарение на която да спечелят всички. И при тази формула ще стигне до края този, който е играл най-добре и постоянно. Трябва да се приспособим и да извлечем максимума. Не трябва да хабим излишна енергия и да оценяваме и критикуваме формулата, а да насочим усилията си да организираме добре нашия отбор и нашата игра.

Още по темата

Please select answer!