Поредният специалист, който ще убеждава Казийски да играе за националния отбор


Поредният специалист, който ще убеждава Казийски да играе за националния отбор

4052 0

Новият национален селекционер на волейболния ни отбор Силвано Пранди разкри в интервю за "Gazzetta dello Sport" какви са основните му задачи по време на престоя си в представителния ни тим. Първата е връщането на Матей Казийски в представителния отбор на България, а след това да се търси и класирането ни на Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

Новата звезда на Верона не е играл за България от лятото на 2012-а, когато обяви бойкот на ръководството на федерацията. Ситуацията сега не се е променила под никаква форма, като Данчо Лазаров продължава да е начело на волейболната ни централа. Въпреки това Професора таи надежди, че ще намери начин да върне вече 34-годишния Матей обратно в представителния ни тим. 

"Целта е да класирам България на олимпиадата и това да стане с участието на Матей Казийски. Ще се опитам да доставя удоволствие не само на националния тим, но и на света, като върна в игра шампион като него. Заедно с Цветан Соколов можем да сформираме страхотен отбор", споделя вижданията си за това как би искал да изглежда националният ни тим Силвано Пранди.

Треньорът на Шомон допълва, че единственото му условие, за да се върне начело на България, е било да може да съвместява работата си с френския клуб.

"Ще ни бъде много трудно да спечелим първата олимпийска квалификация. Там ще играем за първо място с Бразилия, Камерун и Египет. Ако през август не успеем, то следващият ни шанс е през януари.

БЪЛГАРИЯ ОТНОВО ЩЕ Е ДОМАКИН НА ДВА ТУРНИРА ОТ ЛИГА НА НАЦИИТЕ

България не е играла на олимпиада от Лондон 2012, което означава, че в Токио ще станат 8 години. Волейболът се променя много бързо. Ако тръгнем да сравняваме бронза с Италия от 1984-а и настоящия спорт, то всичко е в полза на днешното време. Даже бих казал, че онова, което играехме тогава, сега ми се струва ужасно. Но това е така с всеки един спорт, дори с футбола", каза още Професора.

"Тема Спорт"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички