Канада ни излъга на волейбол във Варна


Канада ни излъга на волейбол във Варна
Снимка: FIVB

1996 0

България допусна изненадващо поражение от Канада в Световната лига, след като "лъвовете" изпуснаха два изключително тежки гейма и в крайна сметка загубиха с 1:3 (26:28, 28:30, 25:21, 23:25).

Първите две части се развиха много равностойно, като двата отбора играеха буквално точка за точка. В първата част "лъвовете" имаха 3 точки да спечелят гейма, но не успяха да завършат атаките си, а вместо това Канада записа 3 поредни точки, печелейки с 25:27.

Във втория гейм ситуацията се повтори, като България изпусна две точки за спечелване на частта, а тук и съдиите имаха своята роля. Те зачетоха носена топка на нападател на канадците, с която те спасиха единия сетбол - 28:30 и сериозно изоставане за водения от Пламен Константинов тим.

"Лъвовете" обаче не се предадоха без бой, след като изосатваха в първата част на третия гейм, но успяха да обърнат от 11:13 до 16:14 в тяхна полза. Последваха нови силни минути и аванс от 3 точки, който обаче за малко не беше изпуснат от нашите национали - 22:21. В тежко разиграване при 23:21 в наша полза Братоев спаси почти неспасяема топка, след която последва отличен блок на Ники Николов - сет пойнт за България. Аут след атака на Канада даде шанс на нашите да се разпишат в мача - 1:2 в полза на Канада.

Възпитаниците на Пламен Константинов почнаха ударно четвъртата част. Играта в защита се подобри значително, което осигури по-лесни атаки през центъра за Ники Николов и от зона 2 на Цветан Соколов. Това позволи на "лъвовете" да поведат с 10:4, но последваха слаби отигравания на Георги Братоев и 4 поредни пункта за Канада. Това наложи и смяна, като Сеганов влезе на мястото на титулярния ни разпределител - 11:9 в полза на България. Спадът в играта ни обаче продължи, а "кленовите листа" се възползваха оптимално от това, излизайки напред в резултата на втората техническа пауза - 15:16, а след това и 16:18. С прекрасна защита от Розалин Пенчев и Сеганов, както и добра атака на Соколов, "лъвовете" успяха да изравнят резултата - 18:18. За съжаление ас на резервата Стивън Тимъти направи разликата 2 точки - 19:21. Последва блокада срещу Цветан Соколов и категоричен аванс от 3 точки за Канада, който се оказа достатъчен, за да затоврят гостите мача - 23:25.

Най-резултатен за България беше Цветан Соколов с 18 точки, докато Николай Николов записа 17, 7 от които на блокада. Николай Пенчев също имаше добър мач с актив от 15 пункта.

Загубата идва след две поредни победи над тимовете на Русия и Полша, като утре "лъвовете" се изправят срещу Бразилия в зала "Конгресна". Мачът е от 20:30 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички