Битката на шампионите във Варна завърши с успех за олимпийския първенец


Битката на шампионите във Варна завърши с успех за олимпийския първенец
Снимка: FIVB

449 0

Олимпийският шампион Бразилия удари световния първенец Полша с 3:1 (25:21, 25:20, 17:25, 25:19) във волейболна класика, която се игра в зала "Конгресна" в морската столица Варна.

"Селесао" започна силно срещата и водеше съответно с 4 и с 5 точки при първите технически паузи в мача. Комфорният аванс им позволи да играят освободено и поляците не застрашиха съперника си до края - 25:21.

Олимпийският волейболен шампион Бразилия взе своебразната битка на шампионите на турнира в Група Е1 от първа дивизия на Световната лига. "Селесао" надделя над световния първенец Полша с 3:1 (25:21, 25:20, 17:25, 25:19) във втория си мач на турнира, игран този следобед пред по-малко от 2000 зрители в зала "Конгресна" на ДКС във Варна.

Така бразилците записаха втори успех в Морската ни столица, а в общото класиране имат 4 победи и 1 загуба. За "Дружина полска" това е втората загуба на турнира във Варна, а досега в Световната лига е с актив от 2 победи и 3 загуби. По-късно тази вечер е срещата между България и Канада. Утре (11 юни) в последния ден на турнира Бразилия ще играе с българските "лъвове", а Полша с Канада.

Подобен беше и развоят на втория гейм, след като Бразилия отново поведе рано-рано с 4 точки и единствено при 9:8 Полша беше в близост до олимпийския шампион - 25:20 и 2:0 в полза на "селесао".

"Дружина полска" все пак взе гейм в мача, след като потръгна началният удар на тима, а отличната блокада на отбора отвори много сериозна разлика - 16:12 в полза на Полша, а след подновяването на играта Полша даде само 5 точки на своя съперник - 25:17 в третия гейм.

Четвъртата част беше най-интересна за зрителите, след като Бразилия водеше с 1 точка при първата техническа пауза, а  след това имаше цели 7 равенства до второто прекъсване, което дойде при 16:14 в полза на олимпийския шампион. С безпогрешна игра в защита "златистите" не оставиха никакви шансове на своя опонент и с няколко добри серии от начален удар стигнаха до комфортно 25:19 и победа в мача.

Ренан беше най-резултатен в състава на Браилия с 18 точки, докато за Полша страхотен мач направи Лемански, който се отчете с 12 точки, 5 от които от блокада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички