България прегази Канада във Варна за първа победа пред родна публика


България прегази Канада във Варна за първа победа пред родна публика
Снимка: http://www.volleyball.world/en

4401 0

Националният отбор на България постигна първата си победа на родна земя за 2018 година в Лига на Нациите. Играчите на Пламен Константинов разбиха с 3:0 (25:22, 25:19, 29:27) един от фаворитите за финалната шестица в турнира Канада. 

"Лъвовете" се представиха отлично с петия си мач на родна земя и зарадваха феновете си в зала "Конгресна" в Двореца на Културата и Спорта във Варна. Преди две седмици тимът ни допусна три поражения, а вчера бе надигран и от Франция, но днес момчетата на ПЛамен Константинов бяха безапелационни. Това е четвърта победа за родните национали, което им отрежда 12-о място с 12 точки. "Кленовите листа" пък са 7-и с 6 успеха от 11 срещи. 

Утре предстои поредният сериозен тест за България, като тимът ни ще се изправи срещу Бразилия отново от 18:30 часа в зала "Конгресна", а срещата ще може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Страхотен мач за България направи завърналият се в представителния тим диагонал Боян Йорданов, който заби с 21 точки, капитанът ни Виктор Йосифов се отчете със страхотните 14 пункта (4 блока, 3 аса), а Валентин Братоев добави още 12.

За тима на Стефан Антига най-резултатен бе Граам Виграс, който завърши с 16 точки.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Срещата в зала "Конгресна" започна равностойно, като двата тима успешно завършваха атаките си след посрещане. Диагоналът на Канада Гавин Шмит очаквано бе най-търсеният играч в своя отбор, а Пламен Константинов реши да заложи на Боян Йорданов на поста диагонал на разпределителя за този мач. При втората техническа пауза "кленовите" листа поведоха с 14:16, след като Лукас ван Беркел направи ас.

При 15:18 Пламен Константинов взе почивка, след като тройният канадски блок спря Йорданов, но след паузата резултатът се изравни, а Николай Пенчев се отчете и с ас. Веднага Стефан Антига прибегна към пауза, а след нея Пенчев записа и втори ас, не без помощта на филето на мрежата, което обърна топката в полето на гостите. 

В заключителната част на гейма Боян Йорданов на два пъти се нагърби да завърши трудни топки в полето на България, като и двата пъти опитният състезател го направи успешно. Последва грешка от атака на Хоуг, а ас на Виктор Йосифов направи 23:20. Нова мощна атака на Йорданов доведе до три геймбола при 24:21, а геймът бе спечелен след сервис в аут на Джей Бланкенау.

ВТОРИ ГЕЙМ

Втората част започна така, както завърши - с добра серия от начални удари на Виктор Йосифов. Българският капитан записа и ас, а при 4:1 Антига прибегна към първата си почивка. До първата техническа пауза грешките в полето на Канада зачестиха и се стигна до комфортен аванс за България - 8:4.

До втората техническа пауза авансът на България се удвои - 16:8. Уникална игра в защита, мощни атаки от Боян Йорданов и Валентин Братоев и пореден ас на Виктор Йосифов пратиха съперника ни в аут, за да запишем четири поредни точки. Последва неприятна серия от четири точки за съперниците ни и това доведе до таймаут за Пламен Константинов.

Атаките на Валентин Братоев и Боян Йорданов не спираха да тормозят канадците, а появилият се като резерва Розалин Пенчев записа добра серия от начален удар. Втората част завърши още по-категорично за "лъвовете", като бе затворена след атака-пайп от Николай Пенчев - 25:19.

ТРЕТИ ГЕЙМ

В третата част играта на България не започна по най-добрия начин и при първата техническа пауза "лъвовете" изоставаха с четири точки, като проблемите дойдоха от колебания в посрещане и атака. Боян Йорданов продължи да впечатлява с изявите си, след като атакува мощно от зона четири, а след това и спря атаката на Стефен Маар, което доближи тима ни на една точка зад Канада при 9:10, а Антига взе почивка.

До втората техническа пауза се стигна при точка аванс на Канада, но веднага след това поредна успешна атака на Боян Йорданов върна равенството. България обърна развоя на гейма и излезе напред в резултата при 20:19 след брутална блокада на Светослав Гоцев срещу Гавин Шмит, а това накара Антига да прибегне до втора почивка. Отлична изява на Теодор Салпаров в защита и нова мощна атака на българския диагонал доведоха резултата до 22:20, последва изравняване след ас на Греъм Виграс, а равенството се запази до 26:26, когато след защита на Виктор Йосифов, Валентин Братоев излъга канадците до мрежата и спечели мачбол за България след четири отразени геймбола от момчетата на Пламен Константинов. Успешен троен блок в края на гейма сложи точка на спора в тази среща при 29:27.

Преди мача

Националният отбор на България по волейбол приема днес в морската ни столица Варна Канада във втория си мач от група 16 на Лига на нациите. Вчера миналогодишният шампион в надпреварата Франция не остави никакъв шанс на играчите на Пламен Константинов и ги победи с 0:3.

По-рано вчера "кленовите листа" шокираха Бразилия в зала "Конгресна" като спечелиха с категоричното 3:0. 

В днешната среща няма да видим на игрището Тодор Скримов, който вчера се контузи още в първото разиграване в мача с "петлите".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички