Франция нанесе седма загуба на България в Лига на нациите


Франция нанесе седма загуба на България в Лига на нациите
Снимка: http://www.volleyball.world/en

3941 0

Националният отбор на България по волейбол записа първа загуба по време на турнира във Варна, който е част от надпреварата Лига на нациите. Играчите на Пламен Константинов бяха надиграни с 0:3 (21:25, 20:25, 23:25) от действащия шампион в турнира Франция.

Това е общо седма загуба за България в надпреварата и общо 4-а на наша земя. Преди две седмици "лъвовете" загубиха и трите си срещи на турнира в зала "Арена Армеец" в София. За България сега следват мачове с Канада и Бразилия, като по-рано в Двореца на Културата и Спорта "кленовите листа" шокираха "селесао" с 3:0.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Още в първото разиграване на мача се стигна до неприятна ситуация в полето на България, след като Тодор Скримов получи контузия и бе заменен от Николай Пенчев. Отборът на Франция първи се откъсна в резултата при 3:5, след като Валентин Братоев и Николай Учиков бяха хванати на блокада. Последва обаче успешна атака на Светослав Гоцев и ас на Братоев изравниха. До първата техническа пауза началният удар на "петлите" им помогна да поведат с 5:8.

Грешките в полето на "лъвовете" зачестиха и това доведе до разлика от 5 точки при 7:12 и Пламен Константинов бе задължен да вземе почивка. Играчите на Лоран Тили продължиха силната си игра в близост до мрежата. Блокадата на България на два пъти спря атаката на "петлите", но комбинация между Тонюти и Льо Гуф доведе до втора техническа пауза за гостите при 12:16.

До края на частта България не успя да се противопостави на мощните атаки на посрещачите на Франция Кевин Тили и Юлиен Линел и геймът приключи при 21:25 след успешна атака на диагонала Жан Патри.

ВТОРИ ГЕЙМ

Втората част започна с ас на Николай Пенчев, но отново грешки в посрещане доведоха до откъсване на Франция. Единичен блок срещу Учиков за 2:6 накара Пламен Константинов да вземе почивка. След паузата играта на България се промени. Преди това Розалин Пенчев замени Валентин Братоев и младият национал направи силна серия от начален удар, за да намали резултата до 6:7, а първата техническа пауза дойде при 6:8.

Авансът на Франция от 4 точки бе напълно заличен при 10:10, но почти веднага играчите на Лоран Тили върнаха аванса си след успешна блокада срещу Розалин Пенчев и успешна контра атака за 12:15. Блокаут на Жан Патри доведе до втора техническа пауза при 13:16. България отново не успя да покаже достатъчно добра игра след втората техническа пауза и нужната концентрация, което доведе и до спечелването на втория гейм от гостите след 20:25.

ТРЕТИ ГЕЙМ

Тази част започна по противоположен начин на втората, като Франция стартира с ас, но атака-пайп на Валентин Братоев, който се завърна на терена, помогна за изравняването. Освен Братоев, място сред шестимата на терена намери и младият централен блокировач на "лъвовете" Красимир Георгиев, който замени капитана Виктор Йосифов. За първи път в мача България изоставаше само с една точка при първата техническа пауза, като след загубените два гейма, "лъвовете" заиграха по-спокойно.

След втората техническа пауза България успя да притисне съперника, да изравни играта и резултата, като от двете страни на мрежата започна сериозна "престрелка" с мощни атаки и равенството се задържа до 21:21. Тогава Франция направи брейкточка за 21:23 след успешна атака на Тибо Росар от зона 4. Успешна атака на Гоцев и страхотен сервис от централния блокировач след това изравни за 23:23. Секунди по-късно се стигна до мачбол, който бе материализиран от Жан Патри - 23:25. 

Преди мача

Българският национален отбор по волейбол излиза днес в първия си мач за лятото в зала "Конгресна" в Двореца на Културата и Спорта във Варна. Морската столица се слави с най-вярната публика в България и това ще бъде допълнителна мотивация за играчите на Пламен Константинов.

Преди две седмици зрителите в Арена Армеец в София не успяха да видят любимците си как печелят, като Сърбия, Австралия и Русия победиха тимът ни. В предходния уикенд записахме две победи в Нингбо, а в Япония се наложихме над домакините, като отстъпихме на Италия и Полша. 

Съперник на България днес е победителят в турнира от предходната година, когато той носеше името Световна лига - Франция. "Петлите" са домакини на финалния турнир тази година, като за тях срещите са без значение, тъй като имат уредено място като домакин на надпреварата. До момента те изиграха 9 мача в турнира и са с актив от 22 точки след седем победи и заемат 3-ата позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички