"Зверев оцеля срещу Димитров": US Open обясни какво се случи при физическото мъчение за Гришо (ВИДЕО)


"Зверев оцеля срещу Димитров": US Open обясни какво се случи при физическото мъчение за Гришо (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5902 0

Зверев оцеля срещу Димитров: По този начин официалният сайт на US Open озаглави краткото заглавие за своя материал, в който разказва за сблъсъка между Александър Зверев и Григор Димитров от третия кръг на последния за годината турнир от Големия шлем.

US Open обясни: Какво се случи на Григор Димитров - Александър Зверев

Какво се случи? Така започва самият материал на сайта, като е обърнато внимание и на проблема, който имаше хасковлията. "В битка, продължила близо 4 часа, Александър Зверев победи Григор Димитров с 6:7(2), 7:6(8), 6:1, 6:1, за да достигне 1/8-финалите на US Open за четвърти път в последните пет години" - започва изданието.

Още на старта се напомня за положителния баланс за Зверев срещу българина - 5:1, като се посочва, че единственият успех за Гришо е дошъл през 2014 година, когато германецът е бил едва на 17 години и ранкиран извън топ 100. Споменава се и срещата им преди три седмици, когато Зверев бе повече от категоричен - 6:2, 6:2.

"Разбира се, едностранни съперничества значат много малко, когато Димитров играе под светлините на "Флашинг Медоус". Все пак, това е локацията, на която записа първата си победа над Роджър Федерер при осем опита" - отбелязват от US Open.

Като развитие на старта се посочва, че Зверев е играл на бекхенда на Гришо и често е излизал на мрежата, за да го натисне, като по този начин е записвал предишните си победи. Този път обаче българинът намерил своя бекхенд и показвал невероятната си скорост, като е оцелявал в наглед невъзможни разигравания - разказва изданието.

"След стабилни сервиси двамата стигат до тайбрек, където Димитров показва най-доброто от себе си. Във втория сет Димитров бе първият, който проби, но след някои непредизвиквани грешки Зверев се възползва и върна пробива. И двамата спасиха точки за спечелване на сета пред съперника, но Зверев бе много по-солиден конкретно при първия си сервис" - отбелязано е предимството на германеца.

Идва и частта на спада за българина. "Вероятно заради времето, което прекара на корта през тази седмица, както и количеството енергия, което изразходи в първите два сета, Димитров се движеше по-бавно в третия. Само за 28 минути изостана с 0:4. Поиска медицински таймаут извън корта.

Когато се върна, така и не можа да покаже формата от първите два сета и изглеждаше сякаш е измъчван от физически проблем. Зверев отново проби рано-рано и така и не бе сериозно предизвикан на собствения му сервис до края" - пишат от US Open.

А какво точно се обърка и какво извади Григор Димитров от строя на US Open?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички