"Златната" Боряна Калейн: Щастлива съм, извоювах медалите с кръв и пот


"Златната" Боряна Калейн: Щастлива съм, извоювах медалите с кръв и пот
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2446 0

"Златната" Боряна Калейн за пореден път прослави България, качвайки се 3 пъти на подиума във финалите на Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел. Нашето момиче завоюва 2 златни медали и 1 сребро.

"Доволна съм. Има неща, които не се получиха в съчетанието с бухалки, но това се дължеше на дългото състезание, на умората и на това, че просто не успях да се събера и да се мобилизирам достатъчно. Но определено съм щастлива от тези финали, издържах лентата, издържах топката и обръча, така че не мога да се радвам повече, отколкото се радвам в момента", заяви българката пред БНР след състезанието.

"Не мога да кажа кой медал тежи най-много, защото всички те са извоювани с много пот, кръв, труд и сълзи по време на тренировка. Всеки един медал е просто безценен.

Сега имам една седмица почивка, трябва да се възстановим максимално, следват Световните игри в Алабама, след което ще имаме малко повече време да потренираме, тъй като част от състезанията отпаднаха. Най-важното е Световното първенство в София. Имаше две Световни купи в Москва и Беларус, които отпаднаха. Остава една в Румъния, която би трябвало да се проведа, ако всичко е наред.

Тъй като състезанията са много различни от тренировките, ако няма достатъчно, нашият щаб най-вероятно ще направи открити контролни, така че със сигурност ще имаме участие пред публика преди Световното в София.

Аз все още не съм видяла напълно конкуренцията. Тепърва ще гледам състезанието, нямаше как сега. Треньорите обаче са получили обратна връзка от нашите съдии за някои неща, за които трябва да се помисли как да бъдат подобрени. Може би ще има промени в съчетанията, но не мога да кажа какви и колко големи ще са. Най-вероятно ще има такива", завърши Калейн.

Още новини от художествената гимнастика четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички