Страхотен успех! България триумфира с отборната титла на Европейското първенство по художествена гимнастика


Страхотен успех! България триумфира с отборната титла на Европейското първенство по художествена гимнастика
Снимка: Офиц. Фейсбук страница на БФХГ

1145 0

Страхотен успех за България! Националният ни отбор по художествена гимнастика спечели титлата в отборната надпревара на Европейското първенство по художествена гимнастика в израелската столица Тел Авив. Това е първа титла за нашата страна на отборно от първенството на Стария континент в Щутгарт през 1992-а насам. С общ сбор от 333.150 точки родните грации се качиха на върха в отборната надпревара. Втори остана тимът на Италия с 325.600, а трети се наредиха домакините от Израел.

За отборното класиране се взимаха предвид оценките на Боряна Калейн и Стилияна Николова от квалификациите за многобоя, както и двете оценки на ансамбъла в състав Женина Трашлиева, Вая Драганова, Маргарита Василева, Рейчъл Стоянов, Камелия Петрова и София Иванова от многобоя.

Междувременно, родният ансамбъл остана на косъм от медалите, завършвайки на четвърто място в многобоя на шампионата в Израел. Трашлиева, Драганова, Василева, Стоянов, Петрова и Иванова събраха 64.150 точки, след като получиха 34.650 точки на пет обръча и 29.500 на три ленти и две топки. На пет обръча съставът на Весела Димитрова изпълно бегрешно композицията си за оценка от 34.650.

Не така обаче стояха нещата при трите ленти и двете топки, където изпускане на уред извън терена и още няколко неточности им донесоха сбор от 29.500 пункта. С европейската титла ликува ансамбълът на Израел с 69.950 точки, следван от италианките с 69.650 и представителките на Азербайджан с 65.400 точки.

Българският ансамбъл се класира за финалите и на двата уреда в неделя. Европейското първенство по художествена гимнастика приключва утре с финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите, които стартират в 10:00 часа.

По-рано Боряна Калейн разкри защо не успя да триумфира с европейската титла в многобоя.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички