За първи път в историята на сблъсъка Надал - Федерер един от тях се отказа от мача


За първи път в историята на сблъсъка Надал - Федерер един от тях се отказа от мача
Снимка: Gulliver/GettyImages

2218 0

Испанската тенис звезда Рафаел Надал снощи взе решение да се оттегли от полуфиналния мач на Мастърса в Индиън Уелс срещу Роджър Федерер. Причината за това решение стана травма на коляното, получена в четвъртфиналния мач на турнира срещу Карен Хачанов. "При загрявката днес почувствах, че коляното няма да ми позволи да играя на нивото, което ми е нужно за участие в полуфинала", съобщи испанският ас.

Стана ясно, че това е първият път в историята, в който един от двамата велики тенисисти се отказва от мач срещу този противник. Двамата са се сблъсквали на корта 38 мача.

Според информациите Надал ще пропусне и Мастърса в Маями, като ще се върне на корта за турнира в Монте Карло, който започва на 15 април. А Федерер ще играе финал в Индиън Уелс срещу Доминик Тийм, който срази Милош Раонич в полуфинала. През януари Федерер обяви изненадваща новина за бъдещето си. Подробности вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички