След тежката загуба: Федерер обяви изненадваща новина за бъдещето си


След тежката загуба: Федерер обяви изненадваща новина за бъдещето си
Снимка: Guliver/GettyImages

7273 0

Изненадващото поражение на Роджър Федерер на Australian Open не беше най-голямата тенис новина за деня. Въпреки че Циципас получи заслужено внимание за победата си над действащия шампион, то швейцарецът обяви важна новина за своето бъдеще още през този сезон.

На пресконференцията след срещата от осминафиналите той обяви, че ще играе на "Ролан Гарос" - следващият турнир от Големия шлем. Решението му е много изненадващо, тъй като той отказа да играе в последните няколко издания на турнира и като цяло на настилка "клей", за да бъде свеж за останалите надпревари с оглед на напредващата му възраст. Въпреки това на 37-годишна възраст той ще се завърне в Париж.

"Тази година възнамерявам да играя на турнири на клей. Да, вкллючително "Ролан Гарос" - ще играя там. Не ми липсва почивка. Имам чувството, че този път не се нуждая от дълга пауза", заяви 37-годишният швейцарски маестро.

Отпадането на Федерер беше голямата изненада на осминафиналите, но и загубата на Григор Димитров също беше приета като шок от тенис специалистите - ето какво каза Гришо след поражението си от Тиафо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички