Колшрайбер шокира Джокович в Индиън Уелс


Колшрайбер шокира Джокович в Индиън Уелс
Снимка: Getty Images/Guliver

896 0

Германецът Филип Колшрайбер шокира шампиона от Аустрелиън Оупън Новак Джокович след 6-4, 6-4 на силния тенис турнир Индиън Уелс, с което записа първата си победа в кариерата над действащ номер 1 в света.

Сръбската звезда Джокович играеше за първи път след рекордната си седма титла в Мелбърн и общо 15-а в кариерата от Големия шлем. 31-годишният тенисист бе спечелил осем от предишните си девет сблъсъка, но нямаше отговор за отличната игра на 39-ия в света ветеран, който не успя да победи световния номер 1 в 11 предишни случая.

Двубоят започна равностойно, но германецът проби подаването на колебливия Джокович в седмия гейм, а в последствие загуби и откриващия сет. Вторият започна кошмарно за световния номер, който бе пробит още на старта, а след нов брейк Колшрайбер сервираше за мача при 5-2.

Сърбинът върна един от пробивите, но за повече нямаше сили и така си тръгна рано-рано от надпреварата. По-късно той излезе на двойки заедно с тазгодишния си партньор Фабио Фонини и двамата се класираха за полуфиналите след успех над силния румънски дует Жан-Жулиен Рожер-Хориа Текау – 7-6 (6), 2-6, 10-6. Колшрайбер ще се изправи за място на четвъртфиналите в турнира на сингъл срещу французина Гаел Монфис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички