Григор Димитров започва участието си на "Ролан Гарос" с късен мач във вторник


Григор Димитров започва участието си на "Ролан Гарос" с късен мач във вторник
Снимка: Getty Images

4256 0

Стана ясна програмата за вторник (30 май) на "Ролан Гарос". Това е и денят, в който Григор Димитров ще стартира участието си в Париж. Българинът игра в събота финал в Женева, който загуби, но именно заради ще е един от последните тенисисти, който ще излезе на корта.

Григор излиза на корта в удобно време за гледане

Съперник на българина ще е Тимофей Скатов, който при юношите е стигал до №1 в ранглистата.  А мачът е последен в програмата на корт №13. Там стартът е в 12 часа като преди това ще има един мъжки и два женски двубоя, което означава, че едва ли Димитров би излязъл на корта преди 18 часа.

При успех на старта българинът ще срещне във втория кръг победителя от двубоя между финландеца Емил Руусувуори и представителя на домакините Грегоар Барер. В третия кръг евентуално Димитров може да играе срещу номер 8 Яник Синер (Италия).

След днешната актуализация на ранглистата първата ни ракета беляза изкачване с 4 позиции, стигайки до 29-ата в подреждането при актив от 1275 точки. Основна причина за напредъка е достигането на финала в турнира на "ATP" в Женева, който Гришо загуби от Николас Джари, но въпреки това сърдечно поздрави съперника си за успеха.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички