За 25 минути! Григор Димитров довърши прекъснатото от дъжда - чака Руне (ВИДЕО)


За 25 минути! Григор Димитров довърши прекъснатото от дъжда - чака Руне (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4648 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров довърши започнатото срещу Миомир Кецманович. След като вчера (10.04) дъждът прекъсна двубоя при резултат 6:4, 2:1, днес 32-годишният хасковлия завърши сблъсъка за само 25 минути игра, за да оформи крайното 6:4, 6:4 (за общо игрово време от мача - 1 час и 28 минути).

На корта предстои сблъсък межди Александър Зверев и Стефанос Циципас, а веднага след него Гришо отново ще излезе на корта. Този път в 1/8-финален двубой срещу победителя от двойката Холгер Руне - Сумит Нагал (датчанинът води с 6:3, 2:1 и мачът бе прекъснат вчера (10.04).

В крайна сметка Димитров завърши мача с Кецманович с 4 аса срещу 6 за опонента, както и с повече двойни грешки - 3 срещу 1. Освен това процентът му вкаран първи сервис бе по-нисък - 61% срещу 71%. Точките, спечелени на първи сервис обаче бяха 76% за българина и 64% за сърбина.

Третата ракета на западната ни съседка може да се похвали, че отрази цели седем от общо десетте точки за пробив, които са откриха пред Григор. Той пък от своя страна не успя да отрази единствения брейкбол, открил се пред 66-ия в света.

С него Кецманович поведе с 2:1 в първия сет, но още в шестия гейм пробивът бе върнат, а в десетия Димитров записа нов такъв, за да спечели първата част. Втората бе прекъсната при 2:1 за Григор. Веднага след подновяването 32-годишният българин стигна до точка за пробив, но не успя да се възползва. Все пак в осмия гейм поведе с 15:40 и от втория опит успя да пробие, а след това и да грабне първия си мачбол, когато сервираше за мача.

Доиграване от 6:4, 2:1 

ПЪЛНИ ПОДРОБНОСТИ ЗА МАЧА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ СРЕЩУ МИОМИР КЕЦМАНОВИЧ ПРЕДИ ПРЕКЪСВАНЕТО (ВИДЕО)

Мачът бе подновен в 13:44 часа!

Втори сет

2:2 - Кецманович допуна грешка по правата за старт, а впоследствие Григор поведе с 15:30, но след лош контакт на ракетата с топка отигра в аут. Все пак стигна до 30:40 и точка за пробив след разиграване, приключило с бекхенд в мрежата от опонента. От добра позиция обаче българинът прати форхенд по правата в аут и пропусна шанса - дюс. Последва ас, а след това и ретур и Кецманович взе подаването си.

3:2 - разиграване приключи с неуспешна къса от Кецманович в аут за 15:0. Последва ас на втори сервис. При 40:0 дойде и ретур в аут за бързо спечелено подаване.

3:3 - Гришо показа изумителна защита по целия корт, накрая стигна къса и отигра с мощен бекхенд, който Кецманович не успя да укроти и прати стоп-волето си в мрежата. Последва ретур в мрежата за 15:15, а след това Димитров отново показа феноменална защита, но накрая от много трудна позиция прати бекхенд по правата в аут (30:15). След хубав бекхенд по правата сърбинът поведе с 40:15, а след контра-пие взе подаването си.

4:3 - Гришо натисна съпрника с хубави форхенд изпълнения и го принуди да сбърка в мрежата за 15:0. Последва къса от Димитров, която обаче бе стигната и Кецманович отговори с неспасяем удар по правата - 15:15. Неуспешен ретур, но след това хубаво разиграване между двамата завърши с форхенд уинър по правата от 153 км/ч за опонента - 30:30. Ретур в аут, а след това хубав сервис, плитък ретур и безпроблемен смач в близост до мрежата.

5:3 (пробив) - Григор отново демонстрира впечатляваща защита, а след това стигна и къса, за да спечели първата точка. Впоследствие Кецманович прати форхенда си в аут за 0:30. При 15:30 Димитров излезе на мрежата и с техночно дроп-воле от бекхенд стигна до 15:40 и две точки за пробив. Първата бе пропусната след ретур в аут, но втората бе грабната след излизане на мрежата, хубаво дроп-воле и невъзможност да опонента да го стигне навреме, за да отиграе правилно.

6:3 - добра защита от Димитров и прекрасен форхенд по диагонала в опразнения корт за 15:0. Гришо блесна с наистина феноменално отиграване в движение, но впоследствие Кецманович си спечели точката. Последва ас за 30:15, но след това оспорвано разиграване приключи с форхенд в аут от българина - 30:30. Контра-пие в близост до мрежата пречупи сърбина за 40:30 и първи мачбол. Отличен сервис, плитък ретур и безпроблемен завършек в близост до мрежата от Григор.

ПРЕДИ ДОИГРАВАНЕТО

1/16-финалът бе спрян от дъжда при резултат 6:4, 2:1 в полза на първата ракета на България.

Двубоят не започна добре за Гришо, който допусна пробив в третия гейм, но пък след това на свой ред реализира два (в шестия и в десетия) и така взе първия сет.

Засега във втория няма брейкове, а подновяването на срещата ще започне на ракетата на сърбина...

*При успех срещу Кецманович Димитров ще се изправи срещу Холгер Руне или Сумит Нагал на 1/8-финалите. Техният мач също бе спрян от дъжда (при резултат 6:3, 2:1 в полза на датчанина).

ВИЖТЕ ОЩЕ - Култов Григор Димитров разсмя всички насред дъжда - въпреки неволята на времето (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички