Край на надеждата за доиграване! Григор Димитров потенциално с 2 мача в Монте Карло в кратък период от време (ВИДЕО)


Край на надеждата за доиграване! Григор Димитров потенциално с 2 мача в Монте Карло в кратък период от време (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

20519 0

Приключи надеждата за доиграване - дъждът така и не спря! Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да довърши мача си от втория кръг на Мастърс-а в Монте Карло. На 1/16-финалите той поведе с 6:4, 2:1 срещу Миомир Кецманович, но дъждът прекрати срещата и не позволи тя да бъде подновена.

Утре (11.04) мачът ще бъде доигран - ще бъде подновен с подаване на третата ракета на Сърбия. Срещата е планувана като втора от програмата на същия корт - Court des Princes, която започва в 12:00 часа българско време с 1/8-финала между Алекс де Минор и Алексей Попирин.

Веднага след края му ще се поднови и дуела Димитров - Кецманович. Ако Гришо победи, малко след това ще излезе за 1/8-финала си срещу победителя от двойката Холгер Руне - Сумит Нагал (6:3, 2:1 - също предстои доиграване).

И този мач ще е на същия корт, като между доиграването с Кецманович и дуела с Руне/Нагал ще има само един мач - Александър Зверев срещу Стефанос Циципас. Така се очаква за първата си среща Гришо да излезе около 13:30 часа българско време, а за втората, ако победи, около 16-16:30 часа.

Ето как се разви мачът на Григор Димитров срещу Кецманович до момента

Първи сет

1:0 - Григор подаваше пръв и започна с лесна точка след неуспешен ретур за опонента. С дълбок форхенд Кецманович затрудни Димитров и го принуди да сбърка в мрежата за 15:15. Прекрасен сервис, плитък ретур и смач в близост до мрежата за 30:15, а след това и още един добър сервис, който му спечели предимство в разиграването и лесна точка (40:15). След ретур в аут подаването бе спечелено.

1:1 - сърбинът рискува с агресивен форхенд по правата, но сбърка в мрежата - 0:15. Последва хубава и дълбока форхенд атака от Григор, която принуди опонента да сбърка в аут за 0:30. При 15:30 Кецманович допусна непредизвикана грешка от форхенд и подари две точки за пробив на Димитров. След плитък ретур и агресивна игра на мрежата сърбинът пречупи добрата защита на Гришо за 30:40, а след това неутрализира и втория шанс след много силен бекхенд по правата (дюс). Все пак с прекрасен форхенд по диагонала, попаднал в ъгъла на корта, Григор пречупи съперника за трети брейкбол. Кецманович пласира втори сервис на линията и затрудни Димитров, който сбърка ретура си в мрежата. С добри сервиси и агресивна игра навътре в корта впоследствие сърбинът се измъкна и си спечели подаването.

1:2 (пробив) - много агресивни форхенд удари спечелиха първата точка за Кецманович, а след това Димитров допусна и двойна грешка за 0:30. След огромен късмет за опонента с филето на мрежата топката заблуди Димитров и се стигна до 0:40 - три шанса за пробив. След още една двойна грешка Григор подари гейма.

1:3 - Григор показа изумителна защита, но накрая сбърка с къса в аут за 15:0. Последваха два аса за 40:0, а след това и ретур в аут.

2:3 - много силна игра от Кецманович и впечатляващ форхенд остро по диагонала, превърнал се в уинър за 0:15. Все пак след серия от 12 поредни точки за съперника дойде първа такава за Григор за 15:15. Последва обаче нова двойна грешка за 15:30, но след това и ретур в аут. Хубав сервис и безпроблемен смач в блилзост до мрежата за 40:30, а след нов ретур в аут подаването бе спечелено.

3:3 (пробив) - Гришо поведе с 0:15 след хубав форхенд от трудна позиция при оспорвано разиграване. Последва ас, но след това Григор качи топката на линията и затрудни Кецманович, който сбърка в мрежата за 15:30. Гришо издържа атаки към бекхенд му и дочака грешка - 15:40 и две точки за връщане на пробива. Първата бе пропиляна с ретур в аут, а втората с ретур в мрежата. Невероятен бекхенд по правата му осигури трета такава, която този път бе грабната след устойчив бекхенд и агресивни два форхенд удара.

4:3 - Григор изкара съперника на няколко пъти от корта с остри диагонала и накрая дочака грешка от сечен бекхенд за 15:0. Последваха два аса за 40:0, а следващият сервис не бе върнат и подаването бе спечелено на 0.

4:4 - с много стабилна игра и прекрасна защита Григор поведе с 0:30. Последваха обаче два ретура в аут и резултатът бе изравнен. След това дойде и ас, но след мощни форхенд атаки Кецманович бе пречупен - дюс. Изящна къса от съперника му осигури нов геймпойнт, но и той бе пропуснат - нов дюс. Хубав форхенд от сърбина доведе до грешка в аут от Григор, а след ретур в мрежата подаването бе спечелено.

5:4 - Григор излезе на мрежата, но бе преодолян с бекхенд по правата за 0:15. Димитров показа впечатляваща защита и се измъкна след агресивен реутр, но накрая опонентът избухна с форхенд по правата от много трудна позиция за 0:30. Този път излизането на мрежата бе успешно и завърши със смач за 15:30, а след това дойде и ас - 30:30. Ретур в мрежата, но след това и дълбок удар от Кецманович, пласиран към ъгъла на корта и принудил Димитров да сбърка в мрежата за дюс. Хубав смач за нов геймпойнт, а след това прекрасен втори сервис, осигурил му шанса за форхенд уинър.

*Все повече хора от зрителите бяха уловени с чадър и с дъждобрани - започна леко преваляване, което обаче засега не пречеше на провеждането на мача.

6:4 (пробив) - Григор поведе с 0:15 след изящна къса по острия диагонал. Последва обаче форхенд ретур на втори сервис, излязъл много в аут. Прекрасни форхенд изпълнения пречупиха Кецманович за 15:30, а след това Димитров показа впечатляваща защита и дочака грешка от форхенда на съперника за 15:40 и два сетбола. Още първият бе оползотворен след двойна грешка.

*Дъждът се засили, а съдията на корта каза, че засега ще остави двамата на корта. Той съобщи по радиостанцията към колегите си, че ако продължи така, скоро вероятно ще прекрати. Последва инспекция на корта, а съдията заяви на Григор, че скоро трябва да намали дъждът и че ще опитат да продължат, когато кортът бъде оправен. Самият Гришо обаче го призова да има прекъсване. Последва обсъждане между организаторите, продължило няколко минути. В крайна сметка след кратко прекъсване срещата продължи - и двамата играчи, и съдията се обединиха около мнението, че кортът е в добро състояние и че не вали твърде силно.

Втори сет

1:0 - при оспорвано разиграване Григор опита да вкара форхенд по правата при най-високата част от мрежата, но не прехвърли - 0:15. Техично разиграване, а Кецманович опита контракъса, която не мина - 15:15. Агресивна форхенд атака и излизане на мрежата, а прехвърлящият удар на сърбина излезе в аут за 30:15. Ретур в аут, а след това и бекхенд от Кецманович в мрежата и подаването бе спечелено.

1:1 - Кецманович потегли с бърза и лесна точка след чудесен сервис,, а след това се стигна и до непредизвикана грешка от форхенда на Григор - 30:0. Излизане на мрежата от Димитров от трудна ситуация и бе преодолян за 40:0. Григор взе следващите две точки, но все пак след ретур на втори сервис в мрежата подаването бе спечелено от сервиращия.

2:1 - ретур в аут за 15:0, но след това и форхенд по правата в аут по широчината на корта от Гришо - 15:15. При 15:30 се стигна до още един ретур в аут, а след това последва по-продължително разиграване, приключило с бекхенд в мрежата от опонента - 40:30. След бекхенд по правата в аут от Кецманович Григор спечели подаването си.

*Последва нова дискусия дали мачът пак да бъде прекъснат заради дъжда и това стана факт. Двамата се прибраха, кортът бе покрит, а дъждът се засили. Бе оповестено, че мачът няма да бъде подновен преди 19:15 часа българско време! По всичко изглежда, че няма да бъде подновен и до 19:45 часа!

*За съжаление, прогнозата е за дъжд до поне 21:00 часа българско време. Няма изгледи мачът да се поднови скоро, а е твърде вероятно той да се доиграе утре.

*В 20:20 часа българско време домакините обявиха, че мачът със сигурност няма да бъде подновен преди 20:45 часа! След това бе допълнено, че играта няма да бъде подновена преди 21:00 часа! Поредното обновяване бе, че мачът няма да се поднови преди 21:30 часа!

Преди Григор Димитров срещу Миомир Кецманович

Преди Димитров - Кецманович има три интригуващи мача. Програмата на корта започва с Алекс де Минор срещу Талон Грикспор, като след тях идва ред на Томас Мартин Ечевери срещу Стефанос Циципас. Последният мач преди Григор е Алехандро Табило срещу Каспър Рууд.

За да стигне до този мач, Миомир Кецманович се справи с 2:0 срещу намиращия се във форма Матео Беретини, въпреки че италианецът бе сериозен фаворит на анализатори и букмейкъри. Григор пък отстрани представителя на домакините Валентин Вашеро - също с 2:0.

Това е втори дуел между 32-годишния българин и 24-годишния сърбин. Първият им дуел бе в Акапулко, Мексико, през 2021 година. Тогава - на хард, Димитров спечели с 2:0 сета (6:4, 6:2 в отделните части за един час и 27 минути игра).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички