Въпреки травмата Джокера преодоля бомбардировача Раонич


Въпреки травмата Джокера преодоля бомбардировача Раонич
Снимка: Guliver/GettyImages

1127 0

Световният номер 1 Новак Джокович показа, че е преодолял контузията, която го доближи до отпадане от Аустрелиън Оупън още в третия кръг, след като победи канадеца Милош Раонич със 7-6(4), 4-6, 6-1, 6-4 в мач от осминафиналите на турнира.

След петсетовия си успех над Тейлър Фриц в петък Джокович заяви, че не е сигурен дали ще може да излезе на корта за двубоя си с Раонич, но той все пак го направи и играта му изглеждаше до голяма степен освободена от болка. Първият сет на "Род Лейвър Арина" бе равностоен, като единствените две възможности за пробив се откриха пред Джокович, но той не успя да ги реализира и в крайна сметка се стигна до тайбрек, в който сърбинът се наложи със 7-4. Във втората част 14-ят поставен в схемата Раонич успя да реализира единствения пробив, за да изравни резултата, но в третия сет Джокович тотално доминираше и взе подаването на съперника си два пъти за 6-1. В четвъртата част осемкратният шампион отново бе по-настоятелен и солиден, като успя да спечели една от петте си възможности за пробив, след което затвори мача на собствен сервис след малко под три часа игра.

Джокович завърши мача с 41 печеливши удара срещу 25 непредизвикани грешки и добра статистика на собствен сервис - общо 74 процента спечелени точки. На четвъртфиналите във вторник той ще се изправи срещу номер 6 в схемата Александър Зверев, който по-рано днес победи сънародника на Джокович Душан Лайович с 6-4, 7-6(5), 6-3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички